avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general declaratiile care se depun la fisc pot fii depuse de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

declaratiile care se depun la fisc pot fii depuse de administrator?

buna ziua,
am infiintat o firma sunt asociat unic si administrator, nu am fff multe facturi in medie 20-30 de facturi pe luna, domeniu de activitate distributie de uleiuri auto.
eu am terminat master ASE-contabilitate si audit in institutiile bancare si financiare, am mai lucrat in programul SAGA si vreau sa stiu daca pot sa depun eu declaratiile la anaf, nu avem angajati.vreau sa imi fac si semnatura digitala ca sa le depun online.pt bilant si balanta am nevoie de un contabil autorizat?va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Stefania Paraschiva , Contabil 11:44, 7 Ianuarie 2012
Sigur ca da poti depune u la finante, nu te va intreba nimeni ce calitate in firma ai.
Un mic sfat sa ai si stampila la u daca cumva ai gresit sa completezi acolo, daca ai termiat ASE poti u semna pe bilant din moment ce esti asociat si admintrator doar in cazul in care nu te descurcu cu operatiunile contabile e recomandat sa apelezi la un contabil expert ( contabilul autorizat tine evidenta primara ). Daca nu ai angajati nu te complica cu semnatura electronica, nu e nevoie.
Bafta :)
Ultima modificare: Joi, 29 Septembrie 2011
Flavius1984, utilizator
Sunt doua aspecte distincte. Cine semneaza si depune la ghiseu sau pe cale electronica cu semnatura electronica achizitionata, a declaratiilor lunare, trimestriale, semestriale e una iar cine tine contabilitatea firmei, mai precis cine are drept de semnatura in calitate de contabil e alta.
La primul punct da, puteti sa faceti dumneavostra aceste operatiuni ca administrator al firmei. Certificatul pentru semnatura electronica il achizitionati pe firma(doar daca aveti salariati si sunteti obligati sa transmiteti declaratia 112).
La al doilea, peteti sa tineti contabilitatea firmei daca aveti experienta ramanand ca pentru intocmirea bilantului sa colaborati cu un contabil autorizat membru CECCAR iar pentru intocmirea declaratiei 101 cu un expert fiscal.
legal TOTUL de la A- Z in baza licentei, felicitari! dar pentru a semna bilantul recomand sa te angajezi ca ECONOMIST part time 1 ora pe zi /sapatamana .
Ultima modificare: Joi, 29 Septembrie 2011
ovidiu7676, utilizator
sa inteleg ca daca am experienta ca economist o sa pot sa semnez bilantul? dupa cat timp?
daca sunteti unic asociat si administrator puteti semna situatiile financiare numai in dreptul "administrator". Administratorul si unicul asociat nu poate avea calitatea de salariat. Pentru intocmirea/certificarea situatiilor financiare puteti face un contract de prestari servicii cu un expert contabil sau o firma de contabilitate membru/membra CECCAR.
Succes in afaceri!
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Octombrie 2011
Stefania Paraschiva, Contabil

Alte discuții în legătură

Obligativitate angajare economist ioanaep ioanaep Buna ziua, este obligatoriu ca o firma sa aiba angajat economist pe firma? multumesc (vezi toată discuția)
Semnare bilant piciorusm piciorusm Am caliatea de expert contabil dar sotul meu are o societate comerciala.Daca ma angajez la firma lui cu norma de 1ora,pe functa de contabil sef, pot semna ... (vezi toată discuția)
Drept de semnatura rusalim rusalim Am o intrebare;m-am contrazis cu cineva pe tema dreptului de semnatura a b.v.si bilantului contabil.Daca am absolvit fac.de contabilitate si informatica de ... (vezi toată discuția)