avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident maºinã-bicicletã
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident maºinã-bicicletã

Bună ziua. Mergeam pe bicicletă, am pierdut controlul asupra ghidonului, n-am frânat la timp şi m-am izbit în spatele unei dubiţe ce staţiona neregulamentar pe marginea carosabilului, într-o staţie de troleibuz. I-am spart dubiţei geamul din stânga spate şi stopul din stânga spate, şi i-am îndoit portiera din stânga spate. Dar m-am prejudiciat şi pe mine, bineînţeles - bicicleta zob, plus o internare în spital cu leziuni faciale. Vreau să ştiu cine este vinovat în acest caz? Este cumva o vină comună? Sau e numai a mea? Întreb deoarece firma de asigurări care a suportat costurile de reparaţie a autoturismului, cere bani de la minei. Vă mulţumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:50, 9 Septembrie 2008
cipicozi a scris:

Mergeam pe bicicletă, am pierdut controlul asupra ghidonului, n-am frânat la timp şi m-am izbit în spatele unei dubiţe ce staţiona neregulamentar pe marginea carosabilului, într-o staţie de troleibuz. I-am spart dubiţei geamul din stânga spate şi stopul din stânga spate, şi i-am îndoit portiera din stânga spate.

Merg des cu bicicleta pentru ca imi place miscarea. E foarte periculos intro lume grabita si "urcata in automobil " si daca nu sunt piste speciale si n u sunt. Imi asum riscul.
Vreau sa mor ca si copacii "in picioare" sau "ma rog" pe bicicleta..

Dar m-am prejudiciat şi pe mine, bineînţeles

Cum nu ati prejudiciat ? Prejudiciile nu au numai forma de leziune biologica.

- bicicleta zob, plus o internare în spital cu leziuni faciale.

Neatentia e un lucru care se plateste ( cu probleme proprii si sau create de cei pe care i+am "deranjat".

Vreau să ştiu cine este vinovat în acest caz? Este cumva o vină comună? Sau e numai a mea? Întreb deoarece firma de asigurări care a suportat costurile de reparaţie a autoturismului, cere bani de la minei.

Cazul dvs. e rar dar exista. "Un biciclist a accidentat si sifonat grav o masina"
Societatea de asigurari ia masurile ce se impun.

Ultima modificare: Marți, 9 Septembrie 2008
Nicolaie Ciobotaru, Consultant resurse umane
Nicolaie Ciobotaru a scris:
[Cazul dvs. e rar dar exista. "Un biciclist a accidentat si sifonat grav o masina"
Societatea de asigurari ia masurile ce se impun.

Societatea de asigurare despagubeste numai daca autovehiculul este asigurat CASCO. Bicicleta nu are asigurare RCA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident dupa dauna totala MirceaEne MirceaEne Buna ziua, In urma cu 3 luni am fost implicat intr-un accident si firma asiguratoare a decis sa imi plateasca dauna totala autoturismului meu. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna?? CEZAR88 CEZAR88 buna ziua, zile trecute mi-a agatat un vecin masina cu masina de la firma la care lucreaza(un autocamion),mentionez ca masina mea era parcara intro zona in ... (vezi toată discuția)
Tamponare la coltul strazii Istvan Istvan Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Am vrut sa virez stanga cu masina dintr-o strada secundara cu sens unic unde era stop, dar pe partea mea stanga ... (vezi toată discuția)