Lovirea cuiva cu pumnul la nivelul gatului se poate retine ca si tentativa de omor? Cunosc un caz cand cineva a strans o fata de gata, si desi fata a primit doar 3 zile de ingrijiri medicale individul a fost acuzat de tentativa de omor. Singura diferenta intre mine si ea este sexul,faptul ca eu am fost lovit ea stransa si ca fapta a fost savarsita de un recidivist, insa individul comitea doar violuri (a avut cam 3 comndamnari pt. viol) deci putin probabil sa o si omoare.
Poi , banuiesc ca nu s-a afirmat ca i s-a pus viata in pericol acelei fete in certificatul IML doar pe baza a 3 zile de ingrijiri medicale. Nu a fost internat nici macar 5 minute! Dar am s-o intreb...
totodata daca cineva trage cu arma dupa tine,este tot tentativa de omor, desi medicul legist nu zice nimic... decat daca te nimereste.
Din nou, in momentul cand cineva strange alta persoana de gat, care crezi ca este intentia? De ce sugrumi pe cineva si o impiedici in mod direct sa respire? E cat se poate de evidenta intentia atacataroului si chiar daca nu urmareste in mod direct uciderea persoanei, isi poate da cu usurinta seama ca prin sugrumare poate omoari o persoana in mai putin de 3 min, si accepta acest rezultat, deci avem tentativa la infractiunea de omor.
In situatia in care cineva trage direct cu o arma de foc inspre alta persoana, chiar daca nu o nimereste, din nou e tentativa de omor, dar aceasta speta trebuie analizata cu atentie si facuta incadrarea in mod corect. Vorbind in general, tragerea cu o arma de foc in mod intentionat intr-o pesoana determinata este tentativa, daca nu o ucide. Bineinteles, cuantumul pedepsei poate fi mult mai mic decat daca victima ar fi suferit leziuni grave.
Cu privire la speta cand cineva loveste cu picioarele in cap in mod repetat, aici poate fi vorba despre tentativa de omor, deoarece este lovita o parte vitala a corpului, dar se vor calcula intensitatea si nr loviturilor pt a se face incadrarea la aceasta infractiune, asadar poate si nu poate sa fie un omor in forma tentativei, totul depinde de examenul medical si concluziile medicului legist.