avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Curs auditor intern
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Curs auditor intern


Buna ziua,
As dori sa urmez un curs pentru auditor intern pentru auditarea unui sistem de management integrat sau macar pentru ISO 9001 .Imi puteti scrie daca exista vreo lege care sa-i oblige pe cei care vor certificarile ISO sa aiba personal calificat pentru activitatea de audit intern ?
Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:36, 30 Septembrie 2011
Romania, auditul intern se practica in conformitate cu Normele elaborate de Camera Auditorilor Financiari; acestea cuprind reguli de organizare (definesc entitatile si persoanele care pot exercita activitatea de audit intern), reguli de exercitare (criterii de calitate pentru evaluarea acestor servicii), reguli de implementare (pentru tipuri specifice de angajamente) si Codul de etica pentru profesia de auditor intern (care are rolul de a asigura obiectivitatea auditorului intern).

Persoanele responsabile pentru organizarea activitatii de audit intern, coordonarea lucrarilor/angajamentelor si imputernicite pentru semnarea rapoartelor de audit intern trebuie sa aiba calitatea de auditor financiar (art. 23 din OUG nr. 75/1999, cu modificarile si completarile ulterioare).

Legislatia romaneasca in domeniu mai cuprinde Ordinul Ministerului de Finante nr. 1752/2005 care adopta reglementarile contabile conforme cu Directivele Europene, Ordinul Ministerului de Finante nr. 907 din 2005, si Ordonanta 28/2006 (pentru cazul societatilor de leasing).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model procedura referitoare la activitatea juridica calytul calytul Am nevoie de un model de procedura referitoare la activitatea juridica conform cerintelor standardului SR EN ISO 9001/2001, daca are cineva habar de asa ceva (vezi toată discuția)
Certificarea iso 9002 ºi iso 9001 si accidentul de munca.... geolovelife geolovelife Certificarea ISO 9002 şi ISO 9001 a unei Societati Comerciale din Romania poate fi afectata de catre producerea unui accident de munca colectiv in ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit(microintreprindere) lcdragomir lcdragomir Buna seara. Am un SRL, cod CAEN 7022-consultanta in afaceri si management. a) Desfasor activitati preponderente de audit ptr. sisteme de management(ISO ... (vezi toată discuția)