avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare_titlu_proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare_titlu_proprietate

Buna ziua,

As dori sa va prezint situatia mea pentru ca nu sunt in masura sa emit judecati in domeniu, am nevoie de sfaturi.Este vorba de un teren care este situat in comuna D la care nu am actul de proprietate. A fost facut acum aprox 10 ani un act de mana intre vanzator si cumparator, dar la notar. In acest moment proprietarul (vanzatorul de atunci) a decedat. In acest moment incerc sa fac actele cu mostenitorul pamantului (acesta a primit suma de bani care a insemnat valoarea pamantului cumparat de mine). Acesta insa ma amana de ani de zile si nu reusesc sa finalizez obtinerea actului de proprietate. As avea sansa sa obtin ceea ce imi apartine sau e de domeniul fantasticului?

Cu respect pentru aceasta meserie,
Cel mai recent răspuns: itac , utilizator 08:55, 11 Septembrie 2008
Daca actul a fost facut la notar, notarul va poate elibera din arhiva o copie legalizata sau un duplicat al actului de proprietate.
Ce e acel act de mana?
Personal, nu cunosc acte de mana facute la notar, nici macar acum 50 de ani... Am vazut acte notariale din '40 si tot la masina erau batute!
E important daca e la notar sau nu, are numar sau incheiere de autentificare?

Daca nu e la notariat, cine stapaneste terenul azi? Cine plateste impozit pe el?
Nu cred ca m-am exprimat corect. Incerc acum sa-mi repar incoerenta: am incheiat un antecontract de vanzare cumparare cu autentificare la notariat. Cand s-a incheiat acel antecontract (anul 1994) s-a facut intre partile vanzator (acum decedat) si cumparator. In anul 1994 cand s-a intocmit acel act, proprietarul nu era inca in posesia titlului de proprietate al terenului (acest titlu a fost obtinut in 1998). Nu stiu daca antecontractul de vanzare-cumparare pe care il detin are vreo valoare si daca il pot folosi pentru a-mi recupera bunul. Multumesc pentru raspuns.
Intrebare intrebatoare:
Cine foloseste acel teren din 1994?

Daca-l stapaniti dvs. va puteti incerca sansele.
Daca l-a stapanit vanzatorul si apoi l-au stapanit mostenitorii lui ... s-ar puteta sa trebuiasca sa va luati la revedere de la el, fiind prescris dreptul dvs. de solicita pronuntarea unei hot jud care sa tina loc de act autentic.
multumesc pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Care e diferenta? molita molita care e diferenta intre un act sub semnatura privata si un anecontract de vanz-cump? (vezi toată discuția)
Chitanta de mana fara acoperire van_allen78 van_allen78 Buna seara ! va rog sa mi dati o idee cum as putea sa intabulez urmatorul teren INTRAVILAN : -in 1993 e cumparat de parintii mei (amandoi apar cu numele pe ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare imobil neonorat de promitentul cumparator ContSters89081 ContSters89081 Un antecontract de vanzare-cumparare imobil: promitentul cumpartor da un avans promitentului vanzator, stabilesc impreuna data pentru autentificarea ... (vezi toată discuția)