avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract

Antecontract

Buna ziua,
La incheierea unui antecontract de vanzare-cumparare a unui teren, ese necesar a fi prezentat un act de proprietate al terenului, pe numele promitent-vanzatorului ?
În ce lege sunt mentionate actele necesare la incheierea unui astfel de antecontract ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Gelu222 , utilizator 11:22, 28 Mai 2025
Buna ziua

În ce lege sunt mentionate actele necesare la incheierea unui astfel de antecontract ?

Nu exista o asemenea lege.

Dar, e imperios necesar ca promitentul-vanzator sa faca dovada ca e proprietarul terenului.
Altfel, ce vinde? Pielea ursului din padure????
Nu se prevede în vreo lege ce acte sunt necesare la încheierea unui antecontract.. Promitentul-vânzător trebuie să arate dovada dreptului de proprietate și este firesc să fie așa pentru a cunoaște ce se cumpără și dacă promitentul-vânzător este proprietar sau mandatar al proprietarului și în acest ultim caz trebuie să prezinte și o procură specială.
Asa ma gandeam si eu, insa am constatat ca totusi, un notar a incheiat un astfel de antecontract.
Terenul apartine la 7 mostenitori.
Antecontractul a fost incheiat de notar avand ca promitent-vanzator un singur mostenitor.
Nu s-a platit nimic, dar notarul a scris in antecontract ca s-a achitat pretul anterior incheierii antecontractului.
In antecontract se mentioneaza acte ce apartin unui defunct (autorul celor 7 mostenitori).
Promitent-cumparatorul a construit pe acest teren, a facut gard .
Primaria si Politia Locala cauta sa musamalizeze speța (existand dovezi ca sunt implicati functionari din primarie).
Intre timp, s-a eliberat si Titlul de Proprietate pentru acest teren, pe numele celor 7 mostenitori.
Oare, ce ar fi de facut in aceste conditii ?

Avocat Lăzăruţiu Lucian a scris:

Buna ziua

Nu exista o asemenea lege.

Dar, e imperios necesar ca promitentul-vanzator sa faca dovada ca e proprietarul terenului.
Altfel, ce vinde? Pielea ursului din padure????

Ultima modificare: Miercuri, 28 Mai 2025
Gelu222, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire teren PORA AMALIA PORA AMALIA Buna ziua. Se poate face o promisiune de vanzare pe un teren aflat la masa succesorala, inainte sa se dezbata succesiunea? (vezi toată discuția)
Precontract vanzare teren arabil Korado Korado Am mostenit un teren dar nu am facut decat succesiunea.Nu am facut cadastrul si indiviziune.Legea vanzarii de terenuri agricole se schimba la 1 ianuarie.Am un ... (vezi toată discuția)
Acte necesare la încheierea unui antecontract de vânzare-cumpărare ... Gelu222 Gelu222 Acte necesare la încheierea unui antecontract de vânzare-cumpărare Bună ziua, Aș avea rugămintea să-mi spuneți și mie unde anume găsesc ce acte ... (vezi toată discuția)