As dori sa va prezint situatia mea pentru ca nu sunt in masura sa emit judecati in domeniu, am nevoie de sfaturi.Este vorba de un teren care este situat in comuna D la care nu am actul de proprietate. A fost facut acum aprox 10 ani un act de mana intre vanzator si cumparator, dar la notar. In acest moment proprietarul (vanzatorul de atunci) a decedat. In acest moment incerc sa fac actele cu mostenitorul pamantului (acesta a primit suma de bani care a insemnat valoarea pamantului cumparat de mine). Acesta insa ma amana de ani de zile si nu reusesc sa finalizez obtinerea actului de proprietate. As avea sansa sa obtin ceea ce imi apartine sau e de domeniul fantasticului?
Si daca l-ati stapanit dar nu-l mai stapaniti mai aveti o varinata, in functie de cand si cum a inceput si s-a terminat stapanirea...
Oricum, daca tot s-au opbosit cativa oameni sa va ajute, poate ne spuneti si noua care e situatia... Pentru a vedea finalitatea spetei, nu de alta...
Multumim si multa bafta!
Ideea este ca nu stiu cum sa procedez legal sa intru in stapanirea lui. Aici as fi avut nevoie de niste sfaturi "tehnice de specialitate" sau poate de o minune.
Ideea e ca avocatii nu sunt cititori in stele...ci in hartii/acte.
"Minunea" sau, mai pamantean, ideea, solutia n-are cum sa vina doar dupa un schimb de vorbe, ci si dupa vazut hartii, dar totusi toti cei de pe aici cer minuni, ba chiar pe alocuri mai suntem si apostrofati pentru ce n-am ghicit ce n-au spus ei inca, dar ar fi avut de spus.
Sa vedem pana unde putem sa ghicim...
Probabil ca in acel antecontract, autentificat (noroc ca ati precizat pana la urma, ca o clipa mi-a fost teama ca scrisera-ti vreo fituica de mana pe coltul biroului unui notar, in loc de-un pervaz de geam, altminteri n-aveam cu sa interpretez expresia: scris de mana, dar la notar :):sorry: ) ati prevazut si un termen pentru inchierea actului de vanzare cumparare. Si probabil ca ati raportat acest termen la data la care urma sa fie eliberat titlul pe numele promitentului vanzator... Ghicesc bine? Sau actul acela e chiar o fituica fara nici o clauza relevanta? (ca am vazut multe la viata mea si-o sa mai vad).
Asta inseamna ca de la data prevazuta in antecontract ca fiind cea pt. incheierea vanzarii curge termenul de prescriptie de 3 ani in care dvs. puteati cere executarea obligatiei pe care si-a luat-o promitentul vanzator. (dar se pare ca dvs, nu prea stiti nici cand s-a eliberat titlul, nu-i asa? Ori stiti cam cand, dar nu il detineti? Cum e?)
Daca au trecut cei trei ani, puteti sa va luati gandul. SI TOTUSI, exista si anumite cauze care intrerup sau suspenda curgerea termenului. Una din ele ar fi fost stapanirea de catre dvs. a terenului. Pt. ca acesta stapanire lasa sa se inteleaga faptul ca promitentul vanzator va recunostea dreptul. dca au trecut si anii si nici nu poate fi identificata o cauza de suspendare ma tem ca nici o solutie "tehnica de specialitate" nu va ajuta decat la aruncarea banilor pe fereastra dupa ce-i pe care i-ati dat deja.
Apropo!. Traduceti pe intelesul nostru ce ati vrut sa spuneti cu darea banilor catre mostenitorul vanzatorului. Cand? In baza carei hartii? Era inainte sau dupa implinirea termenului asta de 3 ani despre care incerc sa vorbesc eu aici.
Sau mai bine, haideti sa ne lasam de ghicit si cautati dvs un avocat care sa va povesteasca cu actele in fata.
Antecontract
Gelu222
Antecontract
Buna ziua,
La incheierea unui antecontract de vanzare-cumparare a unui teren, ese necesar a fi prezentat un act de proprietate al terenului, ... (vezi toată discuția)