avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Poate cineva sa-mi spuna ce acte imi trebuie pentru divortul la notar si cat dureaza? Se poate sa-mi spuneti si costul eventual sa-mi recomandati un notar in Baia Mare? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 12:41, 2 Octombrie 2011
Avand in vedere faptul ca fiecare primarie are fixata prin HCL o taxa e foarte probabil ca fiecare notar sa aiba taxa sa. De aceea e mai bine sa mergeti la mai multi notari sau chiar la primarie(poate e mai ieftin). Daca nu puteti opta pentru judecatorie unde e in jur de 30 lei. Actele necesare sunt: certificatul de casatorie-original si copie, actele de identitate-original si copie si taxele. Trebuie sa fiti de acord cu divorţul sa nu aveti copii minori , născuţi din căsătoria care face obiectul divorţului sau adoptaţi împreună şi nu mai fi solicitat altor autorităţi desfacerea căsătoriei. Dureaza undeva la 35 de zile.
Cel mai usor si ieftin este la starea civila.
Poti te rog sa fii mai explicit?
Adica mergeti la starea civila unde ati realizat casatoria si semnati niste formulare. In 30 de zile sunteti divortati. La starea civila este intre 0 lei si 200 lei in functie de localitate, la notar platiti aproape 500 de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort liliana v liliana v cum se face divortul la primarie sau la notar? ce acte sunt necesare? cum se face cererea la primarie sau la notar? (vezi toată discuția)
Divort la notar ellaella ellaella buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca doi cetateni romani,care s-au casatorit in strainatate(in comunitate) si locuiesc acolo,pot sa divorteze in tara la ... (vezi toată discuția)
Se poate deja divorta la notar sau ofiterul starii civile? doru anghel doru anghel Buna ziua tuturor. intrebarea este cea din titlu. citeam mai anul trecut ca din 2011 se poate divorta la Ofiterul starii civile sau la notar daca nu sunt ... (vezi toată discuția)