avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie nou nascut!!!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie nou nascut!!!

am o dilema:am cim p perioada det incepand cu data de 26.09.2011,inainte am mai lucrat dar tot cu intreruperi,o luna cim 2 saptamani somera si tot asa,as vrea sa stiu daca idemnizatia de nou nascut se acorda in aceste conditii,ex raman insarcinata peste o luna ,doua si mi se prelungeste automat cim???sau care ar fi conditiile?! poate sa ma de afara sau sa neprelungeasca cim p peroada det?rog detaliat sa mi explice conditiiile cu cim p perioada det!!!!ms anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: crystyana25 , utilizator 15:08, 2 Octombrie 2011
1. CIM pe perioada determinata va inceta de drept (art.56i din Codul muncii) la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat, indiferent de starea in care va aflati dvs.

2. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa obtineti venituri din salarii, activitati independente sau agricole sau perioade asimilate acestora: somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.
multumesc!
si daca in cazul in care dupa de ex 3 luni de cim pe perioada det,fiind insarcinata nu mi se prelungeste cim,eu daca as plati taxele aferente in fiecare luna p timp de 9 luni(3 luni cim+9 luni taxe platite personal=12 luni premergatoare nasterii)ar fi in regula???si daca se poate unde si ce ar trebui sa platesc lunar???
Ati putea face un pfa si pe el sa platiti taxele pe venit.
pfa??? pai si daca nu am nici un venit pot sa platesc?fara venit pot sa ,i platesc taxele catre stat?ex imi scot autorizatie de pfa si nu am unde presta servicii=nu am nici un venit!!! adik doar sa ma folosesc de acea autorizatie k sa platesc taxele catre stat??? nu e mai simplu sa platesc toate taxele necesare k si pers fizica???asta dak se poate...somaj cas sanatate impozit etc......

Alte discuții în legătură

Angajare pe perioada determinata ale cismas ale cismas Sunt insarcinata de o luna si sunt angajata pe perioada determinata, expira contractul in 16.02.2011.O sa mai primesc idemnizatie pentru copil? (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate si concediul de cresterea copilului jbertinik jbertinik Buna ziua, Am si eu o problema de lamurit: Sunt insarcinata in luna a 6-a, sunt angajata din 2009 ca pfa la o firma, iar din februarie 2012, cu contract de ... (vezi toată discuția)
P.f.a. si concediul de crestere a copilului cristilaur cristilaur O doamna titulara PFA (insarcinata) care isi plateste impozit pe venit la fisc si taxe de sanatate poate sa beneficieze de indemnizatia de crestere a ... (vezi toată discuția)