avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Platitor de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Platitor de TVA

Care este modalitatea de a iesi din evidenta ca platitor de TVA?
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 10:53, 3 Octombrie 2011
Voluntar nu puteti sa deveniti neplatitor de tva.
Exista insa o solutie dar nu avantajeaza administratorul deoarece i se va mentiona fapta in cazierul fiscal, sa nu se depuna 3 luni consecutiv declaratiile firma e decalarata inactiva si astfel este stearsa automat din baza societatilor platitoare de tva.
Pentru activarea societatii trebuie sa intocmiti si depune declaratiile poate scapati cu o amenda, dureaza destil de mult cca 4-6 luni si la repunerea pe rol societatea nu mai e platitoare de tva.

Voluntar se poate numai pt anul urmator.
OUG 117/2010 modifica art 152, alin 7 astfel:
"(7) Persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA conform art. 153 care in cursul unui an calendaristic nu depaseste plafonul de scutire prevazut la alin. (1) sau, dupa caz, plafonul determinat conform alin. (5) poate solicita pana la data de 20 ianuarie a anului urmator scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 in vederea aplicarii regimului special de scutire. Anularea inregistrarii in scopuri de TVA va fi valabila din prima zi a lunii urmatoare celei in care s-a solicitat scoaterea din evidenta, respectiv din data de 1 februarie. Pe baza informatiilor din jurnalele pentru vanzari aferente operatiunilor efectuate in cursul unui an calendaristic, persoanele impozabile stabilesc daca cifra de afaceri determinata conform alin. (2) este inferioara plafonului de scutire. Pana la anularea inregistrarii in scopuri de TVA, persoanei impozabile ii revin toate drepturile si obligatiile persoanelor inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153. Persoana impozabila care a solicitat scoaterea din evidenta in termenul stabilit de prezentul alineat are obligatia sa depuna decontul de taxa prevazut la art. 156^2 pentru operatiunile realizate in cursul lunii ianuarie, pana la data de 25 februarie inclusiv. În ultimul decont depus, persoana impozabila are obligatia sa evidentieze valoarea rezultata ca urmare a efectuarii tuturor ajustarilor de taxa, conform prezentului titlu.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl suspendat caizermarian caizermarian detin o societate , un s.r.l. platitor de tva. as dori sa fac o cerere, ceva , pentru a nu mai fi platitor de tva. cifra de afacere este minuscula. cand si cum ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac? simina_burghelea simina_burghelea Avand control fiscal,mi se imputa ca am luat marfa de la o firma cu care lucrez de peste 6 ani,marfa cu facturi normale purtatoare de TVA,drept pentru care ... (vezi toată discuția)
Trecere de la platitor de tva la neplatitor mirunadinu mirunadinu Doresc sa trec o SC de la platitor de tva la neplatitor. Daca in perioada urmatoare, in care SC este neplatitoare de TVA doresc sa vand din mijloacele de ... (vezi toată discuția)