avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Adjudecatar - probleme cu evacuarea
Discuție deschisă în Executare silită

Adjudecatar - probleme cu evacuarea

Sunt in situatia in care, debitorul desi a fost somat de executor sa paraseasca imobilul pe care l-am adjudecat, ajungand la adresa am gasit in imobil alte persoane, diferite de debitor. Acestea s-au legitimat si ne-a comunicat ca nu vor parasi imobilul deoarece somatia il vizeaza pe debitor. Ce trebuie sa fac in situatia aceasta?
Cel mai recent răspuns: Irina S. , utilizator 13:02, 3 Octombrie 2011
Jocandi Causa a scris:

Solutia este extrem de simpla. Cerere de executare silita in evacuare, impotriva oricaror persoane care se afla in imobil. Executorul obtine incuviintarea executarii silite de evacuare impotriva oricaror persoane ce se afla in imobil si pune in executare cererea dvs.


Imi puteti spune, va rog frumos, in cat timp obtin un termen pentru judecarea cererii privind incuviintarea evacuarii, formulata prin BEJ ? Aceasta cerere o voi face dupa ce inscriu imobilul adjudecat la finante si CF? Se da termen cu citarea partilor? Exista cale de atac impotriva acestei cereri de incuviintare a evacuarii?

Doamna, nu obtineti dvs nimic, e treaba executorului judecatoresc, doar daca nu sunteti dvs executor judecaoresc. Nu m-ar mira.
Legea accelerarii justitiei prevede un termen de 7 zile, dar judecatorii au motivari pregatite pentru a depasi aceste termene, asadar depinde de judecatori sau Judecatorie.
E procedura necontencioasa, aceeasi cale de atac ca la incuviintarea executarii, recurs la respingere.
Intreb fiindca vreau sa vad cat de mult poate tergiversa debitorul evacuarea. Atat timp cat exista cale de atac...cam poate.
Suntem in mediul online deci..pot fi oricine, nu? Daca spun ca sunt ..aia sau cealalta, nu ajuta pe nimeni..si nici nu incurca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare patrundere executor yamada yamada In urma unei licitatii imobiliare, adjudecatarul apartamentului castigat la licitatie cere incuviintarea executarii silite. Pe portalul justitiei vad ca s-a ... (vezi toată discuția)
Evacuare silita neaprobata Midala Midala Buna ziua, Am si eu o problema. Acum ceva vreme am castigat o licitatie a unui apartament scos de un creditor care nu a primit banii de la proprietar. In ... (vezi toată discuția)
Evacuare locatari ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, In urmatorul caz: o casa este proprietatea parintilor. Casa este executata silit si adjudecata. In casa locuiesc, avand domiciliile acolo, copiii ... (vezi toată discuția)