avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi
LIVE, ACUM (497 PARTICIPANȚI) Când cotele de TVA se schimbă peste noapte... cum supraviețuim fără să greșim? Sesiune aplicată alături de Delia Cataramă
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Absente nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Absente nemotivate

Buna ziua,am un angajat caruia i-am acordat concediu fara plata din data de 31.05.2011-31.08.2011,problema este ca a trecut o luna(intreaga luna septembrie) si nu a mai venit la lucru.Cum as putea sa ii incetez cim?Mentionez ca i-am trimis pana acum 2 invitatii(cu semnatura de primire) prin care am solicitat sa vina la sediu sa lamurim problema,dar a semnat mama respectivului la semnatura primitorului,spunand ca respectivul este in strainatate la munca.Deci cum pot sa ii incetez contractul de munca?cu ce articol?
Cel mai recent răspuns: resurseumanealba , utilizator 13:08, 10 Octombrie 2011
Art.61, lit.a din Codul Muncii - absente nemotivate.
Potrivit dispozitiilor Codului Muncii, respectiv:
Art. 61. - Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care ţin de persoana salariatului în următoarele situaţii:
a) în cazul în care salariatul a săvârşit o abatere gravă sau abateri repetate de la regulile de disciplină a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de muncă, contractul colectiv de muncă aplicabil sau regulamentul intern, ca sancţiune disciplinară;
cu respectarea dispozitiilor art Art. 63. - (1) Concedierea pentru săvârşirea unei abateri grave sau a unor abateri repetate de la regulile de disciplină a muncii poate fi dispusă numai după îndeplinirea de către angajator a cercetării disciplinare prealabile şi în termenele stabilite de prezentul cod.
In Regulamentul intern al societatii sa fie mentionate absentele nemotivate ca abatere disciplinara garva.
I se va desface disciplinar c.i.m. in baza art.61 lit.a C.mun, dar numai dupa efectuarea cercetarii disciplinare prealabile ... altfel , decizia de desfacere va fi lovita de nulitate absoluta.
Este vorba tot despre acceasi persoana despre care am discutat anterior,numai ca a venit la sediu,intr-un final si sefu vrea sa o reangajeze dar cu cim pe perioada determinata.Cum procedez,ca i-am incetat cim cu art 61 lit.a?....ii fac alt cim si o inregistrez in revisal din nou?chiar nu stiu cum se procedeaza...
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2011
Arion Ramona, utilizator
Da, ii faceti alt contract de munca. Il inregistrati in revisal la aceeasi persoana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere cm individual Barby1996 Barby1996 Angajat care nu-si a dat demisia,dar numai vrea sa lucreze si nici nu s-a prezentat la munca. Cu ce articol se poate desface CM? (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca Ileana popa Ileana popa Buna seara, Daca o persoana angajata pe postul de ingrijitor, in invatamant,cu contract de munca pe durata nedeterminata a avut concediu fara plata, cu ... (vezi toată discuția)
Concediere - absente nemotivate vidiva vidiva cu ce articol este corect sa incadrez o concediere pe baza absentelor nemotivate ? Art 51.(2) , Art. 52.(1) b) sau Art. 61. a ? si la cate absente nemotivate ... (vezi toată discuția)