avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... În ziua în care m-am iubit cu adevãrat
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

În ziua în care m-am iubit cu adevãrat

Este minunat acest poem ... :)
În ziua în care m-am iubit cu adevărat

poem scris de Charlie Chaplin

” În ziua în care m-am iubit cu adevărat,
am înțeles că în toate împrejurările, mă aflam la locul potrivit, în momentul potrivit.
Și atunci, am putut să mă liniștesc.
Astăzi, știu că aceasta se numește … Stima de sine .
În ziua în care m-am iubit cu adevărat,
am realizat că neliniștea și suferința mea emoțională,
nu erau nimic altceva decât semnalul că merg împotriva convingerilor mele.
Astăzi, știu că aceasta se numește … Autenticitate.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat,
am încetat să doresc o viață diferită și am început să înțeleg că tot ceea ce mi se întâmplă, contribuie la dezvoltarea mea personală.
Astăzi, stiu că aceasta se numeste … Maturitate.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat,
am început să realizez că este o greșeală să forțez o situație sau o persoană, cu singurul scop de a obține ceea ce doresc, știind foarte bine că nici acea persoană, nici eu însumi nu suntem pregătiți și că nu este momentul …
Astăzi, știu că aceasta se numește … Respect.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat,
am început să mă eliberez de tot ceea ce nu era benefic … Persoane, situații, tot ceea ce îmi consumă energia.
La început, rațiunea mea numea asta egoism.
Astăzi, știu că aceasta se numește … Amor propriu.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat,
am încetat să-mi mai fie teamă de timpul liber și am renunțat să mai fac planuri mari, am abandonat mega-proiectele de viitor.
Astăzi fac ceea ce este corect, ceea ce îmi place, când îmi place și în ritmul meu.
Astăzi, știu că aceasta se numește … Simplitate.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat,
am încetat să mai caut să am întotdeauna dreptate şi mi-am dat seama de cât de multe ori m-am înșelat.
Astăzi, am descoperit … Modestia.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat,
am încetat să retrăiesc trecutul şi să mă preocup de viitor. Astăzi, trăiesc prezentul, acolo unde se petrece întreaga viață.
Astăzi trăiesc clipa fiecărei zile.
Și aceasta se numeste … Plenitudine.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat,
am înteles că rațiunea mă poate înşela şi dezamăgi. Dar dacă o pun în slujba inimii mele, ea devine un aliat foarte prețios.
Si toate acestea înseamnă … Să ştii să trăiești cu adevărat. ”



Cel mai recent răspuns: Herra_ , utilizator 23:26, 22 Octombrie 2012
ooooooaaau !!! e foarte taaare postarea ta ! atat de adevarat ... :)
@elu

"În ziua în care m-am iubit cu adevărat,
am început să realizez că este o greșeală să forțez o situație sau o persoană, cu singurul scop de a obține ceea ce doresc, știind foarte bine că nici acea persoană, nici eu însumi nu suntem pregătiți și că nu este momentul …
Astăzi, știu că aceasta se numește … Respect"

Motto: Merit !
Orice persoana are capacitatea de a avea un respect ridicat fata de sine.
Nu ne nastem cu acesta, trebuie sa-l construim pe parcurs.

Daca nu ti-ai construit respectul de sine in copilarie, nu e tarziu sa o faci acum!
E un proces de durata, nu se poate dezvolta peste noapte....

Ca si adulti, putem alege mesajele pe care le acceptam sau le respingem.

Cum spunea Eleonor Roosevelt :''Nimeni nu te poate face sa te simti inferior fara permisiunea ta."



Iata 9 pasi pe care poti sa-i folosesti pentru construirea si cresterea respectului de sine:

Pasul 1: Nu te mai compara cu alti oameni
Intotdeauna vor exista oameni care au mai mult decat tine si altii care au mai putin.Comparandu-te mereu cu ceilalti iti gasesti prea multe defecte cu care nu te poti lupta.

Pasul 2: Nu te mai desconsidera
Nu poti sa-ti dezvolti un respect de sine ridicat daca repeti fraze negative despre tine si abilitatile tale. Evita comentariile auto-depreciative cand vorbesti despre infatisarea ta, cariera ta profesionala, relatiile tale, situatia ta financiara sau oricare alte aspecte ale vietii tale.

Incepe sa te "construiesti".

Evalueaza-ti calitatile intr-un mod realist, pastreaza-le mereu in minte si invata sa gandesti pozitiv despre tine. Concentreaza-te pe insusirile tale pozitive si o sa ai o sansa mult mai mare sa obtii ceea ce iti doresti.

Pasul 3 : Accepta toate complimentele ce ti se fac cu un simplu "multumesc".

Nu respinge complimentele! Cand respingi un compliment, mesajul pe care ti-l dai este ca nu-l meritai.

Pasul 4: Informeaza-te in legatura cu respectul de sine din carti, massmedia, workshop-uri cu aceasta tema.

Orice material informativ caruia i se permite sa-ti domine mintea, prinde radacini si iti afecteaza comportamentul. Daca privesti programe TV de natura negativa sau citesti in ziare articole despre crime sau excrocherii financiare, vei deveni cinic si pesimist. Daca insa citesti carti sau urmaresti programe TV de natura pozitiva, iti vei insusii caracteristicile lor, devenind o persoana optimista. Cauta lucrurile pozitive in oamenii din jurul tau si nu pe cele negative. "Fii tu schimbarea pe care iti doresti sa o vezi in lume" (Mahatma Ghandi)

Pasul 5: Fa o lista cu ultimele tale succese
Aceasta lista nu trebuie sa cuprinda realizari monumentale; sunt suficiente micile tale victorii cum ar fi: absolvirea facultatii, o promovare profesionala, atingerea unui scop in afaceri etc. Citeste aceasta lista des si pe masura ce o parcurgi, inchide ochii si retraieste sentimentele de satisfactie si bucurie, pe care le-ai simtit cand ai obtinut fiecare succes.

Pasul 6 Daruieste mai mult celor din jur.
Nu este vorba despre bani, ci despre faptul ca trebuie sa daruiesti mai mult din tine celorlalti.Cand faci ceva pentru altii, ai o contributie pozitiva si asta te ajuta sa te valorizezi, te inalta spiritual si iti creste respectul de sine.

Pasul 7 : Implica-te in sarcini si activitati care iti fac placere
E greu sa te autoapreciezi daca faci o munca pe care o detesti. Respectul de sine este infloritor cand esti angrenat in sarcini si activitati pe care le faci cu placere si te ajuta sa te valorizezi. Chiar daca nu poti sa alegi alte alternative profesionale, poti cel putin timpul liber sa ti-l dedici hobby-urilor si activitatilor pe care le gasesti stimulante si placute.

Pasul 8: Fii sincer cu tine! Traieste-ti propria viata si nu viata impusa de altii. Niciodata nu o sa-ti castigi respectul de sine daca nu duci viata pe care-ti doresti sa o duci. Daca deciziile pe care le iei se bazeaza pe obtinerea aprobarii prietenilor si rudelor, nu esti sincer cu tine insuti si respectul tau fata de tine este scazut.

Pasul 9: Actioneaza!
Nu o sa-ti dezvolti un respect de sine ridicat daca stai pe tusa si te retragi din fata provocarilor. Cand actionezi , indiferent de rezultat, te simti mai bine fata de tine. Cand nu reusesti sa mergi mai departe datorita temerilor si anxietatii, vei fi frustrat si nefericit, si o sa dai o lovitura respectului tau fata de tine.

Deci sunt 9 pasi

Parcurge toti cei 9 pasi in ritmul tau. Acesta este procesul de construire a respectului de sine.....

Esti unic;
Ai potential enorm;
Ai deja capacitatea de a te iubi pe tine si de a-i iubi pe altii.
Pe masura ce respectul de sine creste, nu-ti va mai fi teama de esec, ci o sa-ti asumi mai multe riscuri si o sa devii mai relaxat vis-a-vis de problemele vietii. Nu vei mai fi atat de preocupat sa obtii aprobarea celorlalti. Relatiile tale vor functiona mai bine. Vei dezvolta activitati care sa-ti aduca bucurie si satisfactie.

Dar poate cel mai important lucru este acela ca un respect ridicat fata de sine iti aduce liniste interioara
Traducere realizata de Daniela Bungescu dupa un articol de Vauna Beauvais





O, Doamne, dar astea sunt bune de printat si de lipit pe oglinda din baie, astfel ca in fiecare dimineata sa le aveam in fata ochilor !!!!!!!!
Multumim Iulia !
Fara a incerca sa lezez pe cineva :blush2:, eu as schimba versul ce da titlul poeziei, astfel:
In ziua in care m-am cunoscut cu adevarat (mi-am cunoscut valoarea, cu bune si cu rele, fara exagerari si fara minimalizari)...
Felicitari Elu! =D> Felicitari tuturor!
Amorul propriu

Un pasaj care m-a lăsat fără nici o replică ... citiţi şi meditaţi.

Amorul propriu- Natura acestui amor propriu şi a celui uman este să nu se iubească decât pe sine şi să nu se ia în considerare decât pe sine. Dar ce va face? Nu va putea împiedica acel obiect pe care-l iubeşte să fie plin de defecte şi de josnicii: îl vrea mare şi el este mic. Vrea să fie fericit şi se vede nefericit; ar vrea să fie obiectul şi se vede plin de imperfecţiuni; vrea să fie obiectul iubirii şi al respectului oamenilor şi vedte se că defectele lui nu-i aduc decât aversiunea şi dispreţul lor. Această încurcătură în care se află provoacă în el cea mai nedreapt şi mai criminală pasiune pe care ne-am putea-o imagina. Căci el concepe o ură de moarte împotriva acestui adevăr care-l copleşeşte şi-l convinge de defectele sale. Ar dori să-l nimicească şi, neputându-l distruge în sinea lui, îl distruge pe cât poate, în cunoaşterea lui şi în cunoasşterea celorlalţi. Adică, depunde toate eforturile din lume pentru a-şi ascunde defectele, atât faţă de ceilalţi cât şi faţă de sine şi nu suportă să-i fie arătate şi nici să-i fie dezvăluite de alţii.
Este fără îndoială foarte rău să fim plini de defecte; dar şi mai rău este să fim plini de ele şi să nu vrem să le recunoaştem, pentru că acest lucru înseamnă să-i adăugăm pe cel al unei iluzii voite. Nu vrem ca ceilalţi să ne înşele; li nici nu ni se pare dreaptă dorinţa lor de a-i stima mai mult decât merită: nu e deci drept nici din partea noastră să-i înşelaăm şi să cerem să ne respecte mai mult decât merităm.
Astfel, când ei descoperă numai viciile şi imperfecţiunie noastre pe care le avem cu adevărat, este vizibil că ei nu ne fac o nedreptate, pentru că nu ei sunt în cauză, dimpotrivă, ne fac un bine, ajutându-ne să ne eliberăm de un rău: necunoaşterea imperfecţiunilor noastre. Nu trebuie să ne supărăm ca le cunosc şi că ne dispreţuiesc: e drept ca ei să ştie cum suntem şi să ne dispreţuiască dacă suntem de dispreţuit.

Cugetări, Pascal

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Sfaturi pentru o viata implinita raser raser Dragi forumisti, Nu m-am priceput unde sa incadrez acest subiect. Va rog sa fiti ingaduitori si sa-l asezati Dvs. acolo unde i-ar fi locul. ... (vezi toată discuția)
Aº da valoare lucrurilor, dar nu pentru ce valoreazã, ci pentru ceea ce semnificã Anna2010 Anna2010 Dacă pentru o clipă Dumnezeu ar uita că sunt o marionetă din cârpă şi mi-ar dărui o bucăţică de viaţă, probabil că n-aş spune tot ceea ce ... (vezi toată discuția)
Monologul lui dumnezeu MIHAI GRIGORE MIHAI GRIGORE [b]Monologul Lui Dumnezeu [/b]:) \"M-am uitat la tine cand te-ai trezit de dimineata. Asteptam sa-mi spui doua trei cuvinte, multumindu-Mi pentru cele ce ti ... (vezi toată discuția)