avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum sa-mi protejaez copilul...!!!!!!!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum sa-mi protejaez copilul...!!!!!!!!!

am divortat acum doi ani,fostul sot a renuntat la copii si casa(pentru bautura)nu si-a cerut dreptul la vizita,pt.minori(eduard 14 si claudiu 8 ani)eu am plecat in italia cu copii in vacanta,ori aici am gasit de lucru si ei si-au petrecut vacanta,timp in care fostul sot nici un telefon nu a dat....pt.copii;eduard ca sa termine liceul aici trebuia sa faca 1 an de lb.italiana si apoi liceul de la cls.a 9.a(aici liceul este de 5 ani)L-am inscris pe claudiu la scoala si este totul ok,fiindca este inteligent,s-a adaptat...foarte repede,iar pe eduard l-am trimis la calarasi sa termine liceul adica cls.11 si a.12.a...ori in vacanta il aduc aici...eu la calarasi am apartamentul incuiat;ca sa fie totul ok l-am incredintat pe eduard(cu acordul lui)unei verisoare,este totul legal....cu dovada de la autoritatea tutelara;ieri eduard imi spune ca el s-a mutat acasa in apartament cu fostul meu sot....!!!!!!!!!!!!fostul sot,bea foarte mult si face scandal....apoi sigur il v-a da afara pe eduard din casa....(cum facea si in timpul casniciei)problema este....cum sa-mi protejez copilul acum....chiar daca are 17 ani....copilul are incredere in tatal lui si tatal il santajeaza material si emotional....cu ce drept sta in casa mea...?:(
Cel mai recent răspuns: ContSters224788 , utilizator 19:53, 12 Octombrie 2011
rodik_37 a scris:

va multumesc !...riscant este ca fiul meu inca nu realizeaza ca el este "in gura lupului"sper sa nu se intample nimic grav....

Ar trebui sa purtati discutii serioase cu el.
Este adevarat ca este inca minor dar poate intelege.
S-a plans la dvs. de atitudinea tatalui sau?

momentan,nu....tace si se inchide in el(aceeasi viata am avut si eu)stiu ca un tata nu il poti schimba tu,sau sa-i impui sa-ti ofere afectiune....sunt unii parinti care nu observa ca oricat de mare ai fi,poate ai nevoie de un sfat,o incurajare...
nu cred ca aveti dreptate cu repetarea liceului. cunosc cazuri care-si termina liceul in Italia si au inceput in Romania. trebuie sa treaca niste teste desigur. oricum, rspunsul la intrebarea dvs . cum va protejati copilul cel mai bine, ramane sa faceti in asa fel incat sa stea cu dvs.
va multumesc,eu am fost la mai multe licee si asta mi s-a spus sunt aproape de milano....trebuie 1 an de limba italiana(diploma nu doar sa stii limba) apoi liceul din csl.a 9 a(5 ani)......sau alta varianta daca plecam la calarasi cu ambii copiiclaudiu cel mic este acum cls.a 5 a peste doi ani cand termina eduar liceul trecea claudiu cls.a 7 a....ori aici ar fi trebuit sa-l dau cu 2 ani in urma adica sa intre cls.a 5 a(oricum as fi facut unul dintre ei pierdea doi ani de scoala...plus un an de lb.italiana...naspa....oricum multumesc ....pt.tot...
Da, doamna, legea apara si protejeaza. Nu mama, nu tatal, ci copiii.

Copilul dv. de 17 ani incearca sa va spuna cat de concret stie el ca are nevoie de parinti, oricat de rai, bautori sau departe sunt ei. Nu de veri si alte natii. De parinti!

Dv. vreti ca acel copil sa se descurce in tara, fara niciun parinte si tot pe dv. legea nu va protejeaza??! Ati vazut pasari care isi parasesc puii inainte ca sa-i invete sa zboare? Ii lasa in cuib, asa, eventual in oua, ca s-or cloci singure? Sau s-or aduce singuri pana la 18 ani, dati in grija exceptiei de cuc?
Nici macar ca pasarile nu putem fi, sa ne invatam puii sa zboare?

Protectia copilului a facut o mare porcarie, o instanta nu accepta asa ceva cu incredintari pe la rude; protectia copilului varianta din tara unde stati acum nici nu ar discuta asa ceva. Ati fi pierdut copilul si gata!
Asa ca nu in legile din Romania sunt probleme, ci in mentalitati din Romania, chiar daca sunt plecate afara.
Ca in Italia erati obligata sa dati raporturile scolare tatalui, indiferent ca el avea drepturi de vizita sau nu... si tot asa.
Sunteti suparata ca legile nu sunt dupa nevoile dv., ci dupa ale copilului?

Imi pare rau, stiu ca va va supara mesajul, dar uneori si un dus rece ajuta.

Alte discuții în legătură

Ce se poate intampla ayna1 ayna1 Fiul meu a implinit 18 ani si a terminat cls.a XIa,este in custodia mea dar eu locuind in alta tara a dorit sa ramana cu tatal lui in Romania pentru a termina ... (vezi toată discuția)
Custodie copil cu mama romanca ,tata italian Meuta Georgeta Meuta Georgeta Fiica mea este in italia si sta cu copilul ei care e nascut acolo si este recunoscut de tata. Fiica mea vrea sa ceara custodia unde este mai bine din punct de ... (vezi toată discuția)
Daca am divortat, de ce viata mea trebuie sa depinda de fostul sot??? andreea34 andreea34 Am divortat acum 6 ani, mi-a fost incredintat copilul, pana aici totul bine...dar... el a plecat in strainatate la munca, dupa 4 luni in care nu l-am auzit, ... (vezi toată discuția)