avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general facturi emise in perioada suspendare SRL
Discuție deschisă în Contabilitate în general

facturi emise in perioada suspendare SRL

Am preluat spre ``analiza``o firma care si-a reluat activitatea dupa o perioada de suspendare de 2 ani .A depus actele de reluare a activitatii , la ONRC,in iulie , iar certificatul nou a iesit in august.Dilema mea contabila este urmatoarea:
A emis facturi incepand cu iunie si pana la zi,iar incasarile pentru aceste facturi s-au realizat prin cont in septembrie...Logic si legal este sa nu tin cont de facturile emise inainte de reluarea activitatii(care ar fi.. iulie sau august?), dar cum inregistrez extrasul de cont din septembrie , in aceasta situatie?
Va multumesc tuturor pentru ajutor...chiar daca poate vi se pare ceva pueril...
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 20:50, 8 Octombrie 2011
Nu avea voie sa emita facturi in acea perioada.
Sunt in total de acord cu dumneavoastra...dar ajutati-ma cu un sfat acum,va rof frumos.Ce fac...nu tin cont de ele si inregistrez doar ce este de la data cand a iesit certificatul nou cu reluarea activitatii?...Multumesc anticipat....este o situatie cu care nu m-am mai intalnit pana acum...si chiar vreau sa-l ajut ...
anuleaza facturile emise incorect si refactureaza in perioada legala
@andreitulea
Nu p;oate anula facturile, deoarece acestea au ajuns cu siguranta la societatile care au achizitionat marfurile respective. Acestea au fost inregistrate in contabilitate, iar lunar la inchidere, se face balanta.

@freenicos
Exista si facturi de achizie de marfuri in acea perioada?
Am sa ma interesez sa vad cum se poate rezolva situatia Dvs.
Multumesc pentru ajutor...nu..nu are achizitii in aceasta perioada(are activ.de prest.serv)Mai nou am aflat de la Anaf ca era declarata inactiva....am facut deja toate hartiile ptr reactivare .O nebunie...Deci oricum solutia cu fact emise in perioada respectiva(suspendare...si mai rau inactiva)...imi trebuie...

Alte discuții în legătură

Reluare activitate srl-impozit profit freenicos freenicos Am preluat spre ``analiza``o firma care si-a reluat activitatea dupa o perioada de suspendare de 2 ani .A depus actele de reluare a activitatii , la ONRC,in ... (vezi toată discuția)
Decizie de declarare in inactivitate primite de la anaf albu.andrei1985 albu.andrei1985 Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema. Ca urmare a unei decizii de declarare in inactivitate primite de la ANAF incepamd cu data de ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila refacturare utilitati catre chiriasi oliviaUC oliviaUC Buna ziua, O firma al carei obiect de activitate este inchirierea de spatii inregistreaza, conform contractului comercial, 2 tipuri de venit: - din ... (vezi toată discuția)