avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit reluare activitate SRL-impozit profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

reluare activitate SRL-impozit profit

Am preluat spre ``analiza``o firma care si-a reluat activitatea dupa o perioada de suspendare de 2 ani .A depus actele de reluare a activitatii , la ONRC,in iulie , iar certificatul nou a iesit in august.Dilema mea contabila este urmatoarea:
A emis facturi incepand cu iunie si pana la zi,iar incasarile pentru aceste facturi s-au realizat prin cont in septembrie...Logic si legal este sa nu tin cont de facturile emise inainte de reluarea activitatii(care ar fi.. iulie sau august?), dar cum inregistrez extrasul de cont din septembrie , in aceasta situatie?
Va multumesc tuturor pentru ajutor...chiar daca poate vi se pare ceva pueril...
Cel mai recent răspuns: freenicos , utilizator 15:27, 4 Octombrie 2011
Activitatea se poate relua in orice moment dupa inregistrarea in Registrul Comertului a deciziei de reluare a activitatii. Deci actele elise inaintea acelei date nu se iau in considerare. Daca se pot anula facturile si emite altele care sa respecte acest principiu ar fi cel mai bine.
Puteti sa cititi si materialul de la adresa [ link extern ]
Multumesc ptr raspuns...sunt total de acord cu dumneavoastra...nu voi tine cont de aceste venituri, contabiliceste...si iau in calcul doar c s-a facut din momentul in care a iesit actul de reluare de ONRC....si la fel n-o sa tin cont de incasarile din sept ptr aceste facturi?...Doamne e asa o anomalie....A facut totu dupa ureche si n-a intrebat pe nimeni....ma gandddesc ca daca legal eu nu tin cont de aceste facturi...ce o sa se intample la un control incrucisat la clientul care a primit acele facturi...Sunt chiar in ceata...
Va multumesc anticipat pentru orice sfat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi emise in perioada suspendare srl freenicos freenicos Am preluat spre ``analiza``o firma care si-a reluat activitatea dupa o perioada de suspendare de 2 ani .A depus actele de reluare a activitatii , la ONRC,in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt in ccc pana in iulie 2021(opțiunea mea sa beneficiez ... Dianageorgiana2019 Dianageorgiana2019 Buna ziua! Sunt in ccc pana in iulie 2021(opțiunea mea sa beneficiez de stimulent,dar fetita implineste 2 ani in 6 sept 2021) si a tocmai am aflat ca sunt ... (vezi toată discuția)
Cum procedez pentru reluarea activitatii unei societati ? i.patraulea i.patraulea Vreau sa reiau activitatea unei societati care a fost suspendata acum trei ani. Nu stiu insa daca trebuie sa reiau activitatea mai inainte sau daca este ... (vezi toată discuția)