avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Auto-vatamare > Dosar penal > Neprelungire dovada ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Auto-vatamare > Dosar penal > Neprelungire dovada permis !!

Pot sa spun ca ce mi se intampla mie, nu cred ca s-a mai discutat aici, si rar se mai intalneste.

- La data de 01.08.2008 am fost implicat intr-un accident rutier, in care nu am avut absolut nici o vina, iar in urma acestuia a rezultat doar vatamarea mea. Circulam noaptea regulamentar pe ruta ocolitoare soseaua pipera, aproape de Porsche Romania, si am sarit efectiv cu masina peste un damb de pamant, NE-PRESEMNALIZAT, NE-SEMNALIZAT, aflat pe mijlocul soselei, pe toata latimea acesteia. Practic cei care efectuau lucrarile acolo, au inchis soseaua cu un damb de pamant de 1.5 metri inaltime, deviind ruta pe camp, fara a folosi ABSOLUT NICI UN SEMN DE ATENTIONARE, NICI UN REFLECTORIZANT, NIMIC ! Era noapte si de asemeni si ploua. Nu l-am putut observa la timp si am sarit peste.

- Am fost transportat cu salvarea la Floreasca la urgente. Diagnostic: vertebra tasata la coloana vertebrala. Am fost spitalizat 4 zile. Am fost externat si a trebuit sa stau imobilizat la pat 30 de zile, cu un corset ortopedic pe mine.

- In acest timp, mi s-a facut dosar penal in cercetare pentru auto-vatamare. Permisul mi-a fost retinut, desi nu am incalcat nici o regula de circulatie.

- Mi-am prelugit dovada pentru o luna, la Parchetul Buftea, iar dupa ce mi-a expirat am constatat ca nu pot sa o mai prelungesc, probabil stiti cu toti de ce (ordonanta anti-constitutionala etc). Am tot umblat pe la parchet, am vorbit cu mai multi procurori...NIMIC. Dovada nu se poate prelungi. Iar dosarul s-ar putea sa mai dureze ceva pana la solutionare, desi am dat deja declaratie CA NU DEPUN PLANGERE IMPOTRIVA MEA, si situatia e cat se poate de simpla: auto-vatamare, fara a avea nici cea mai mica vina.

Deja am cheltuit milioane, poate zeci de milioane pe taxi-uri. Este incredibil ce se intampla in tara asta. Din cauza unor nenorociti care lucreaza la drumuri si lasa lucrarile nesemnalizate, ajung in spital, raman toata viata cu o vertebra tasata, mi se face dosar penal, si culmea fix acum, se mai da si o ordonanta prin care nu mi se mai poate prelungi dreptul de a circula, pana la solutionarea dosarului, care poate dura luni bune. E posibil asa ceva ???? Sa mi se ia dreptul de a conduce, dobandit, fara sa incalc absolut nici o regula de circulatie ?

Am nevoie de ajutor. Am ajuns cu rabdarea la maxim. Daca e vreun avocat care ma poate ajuta, sub orice forma, sa imi recapat permisul sau dovada, platesc oricat. HELP!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 19:45, 22 Septembrie 2008

Va reproduc un articol din OUG 195/2002

Art. 5. -
(1) Administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrărilor, conform competenţelor ce îi revin, cu avizul poliţiei rutiere, este obligat să instaleze indicatoare ori alte dispozitive speciale, să aplice marcaje pe drumurile publice, conform standardelor în vigoare, şi să le menţină în stare corespunzătoare.
(2) Administratorul drumului public sau, după caz, antreprenorul ori executantul lucrărilor este obligat să semnalizeze corespunzător, cât mai repede posibil, orice obstacol aflat pe partea carosabilă, care stânjeneşte sau pune în pericol siguranţa circulaţiei, şi să ia toate măsurile de înlăturare a acestuia.
(4) Se interzic amplasarea construcţiilor de orice fel şi practicarea actelor de comerţ pe trotuar sau pe acostament, în parcările amenajate sau pe partea carosabilă, în condiţiile în care aceste construcţii ar afecta siguranţa circulaţiei pietonilor şi vehiculelor.
(6) În cazul producerii unui eveniment rutier ca urmare a stării tehnice necorespunzătoare a drumului public, a nesemnalizării sau a semnalizării necorespunzătoare a acestuia, precum şi a obstacolelor ori lucrărilor care se execută pe acesta, administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrărilor răspunde, după caz, administrativ, contravenţional, civil sau penal, în condiţiile legii.

Pe baza acestei prevederi legale puteti depune plangere penala impotriva administratorului drumului si executantului lucrarii.
Numai bine va doresc
Probabil o sa fac si asta, pe parte civila si despagubiri.

Dar problema mea numarul 1 acum este: CUM IMI POT LUA INAPOI PERMISUL, SAU PRELUNGI DOVADA ? Nu am absolut nici o vina, nu am incalcat nici o regula de circulatie, nu exista alte persoane vatamate in afara de mine.
Chiar nu are nimeni nici o idee ce trebuie sa fac ? Platesc, am precizat, nu vreau ajutor gratuit.
Vesti bune pentru cei ce sunt in situatia mea: SE PRELUNGESC IAR DOVEZILE ! =D>
Airscape a scris:

Vesti bune pentru cei ce sunt in situatia mea: SE PRELUNGESC IAR DOVEZILE ! =D>


Cum se procedeaza?

Alte discuții în legătură

Indicatoare ,marcaje rutiere deteriorate lehel_kis lehel_kis În legislaţia rutieră există referiri la starea fizică(deteriorări,decolorări,uzură,defecte mecanice)a marcajelor sau a indicatoarelor de circulaţie ... (vezi toată discuția)
Constructie ilegala AURELIA PUIU AURELIA PUIU Buna ziua , M-am mutat de curand pe o strada unde, un vecin care locuieste pe colt la intrearea pe strada , si-a construit un garaj intrand in strada si ... (vezi toată discuția)
Sa incerc sau nu sa dau in judecata administratorul drumului ionutcmi ionutcmi Am avut un accident foarte urat si care psihic m-a pus la pamant.Accidentul s-a petrecut in august 2008, pe un drum judetean care leaga o comuna de drumul ... (vezi toată discuția)