avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Sa incerc sau nu sa dau in judecata Administratorul ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Sa incerc sau nu sa dau in judecata Administratorul drumului

Am avut un accident foarte urat si care psihic m-a pus la pamant.Accidentul s-a petrecut in august 2008, pe un drum judetean care leaga o comuna de drumul european E85. Imprejurarile care au facut posibiil accidentul au fost:
1. starea drumului care era nou amenajat cu fonduri europene, chiar si marcat corespunzator,
2.faptul ca portiunea de drum de 3 km inainte de E85 era linie dreapta cu pomi pe margine, iar ultimii 900 m erau neasfaltati plus ca exista o dif de nivel la terminarea asfaltului si NU exista semn rutier care sa notifice niciunul din aceste lucruri
3. am ajuns la acea trecere de pe o portiune de drum pe cealalta cu o viteza undeva ~ 100km/h dat fiind aliniamentul si faptul ca era pe inserat(aveam farurile aprinse)
4. am pierdut controlul si in incercarea de a evita santul din stanga carosabilului am ajuns sa acrosez un pom pe partea dreapta
Va rog sa imi spuneti cu argumente daca se poate, daca e recomandat sau nu sa chem in instanta adm. drumului .....Mentionez ca politia a specificat in PV toate aceste aspecte plus faptul ca nu exista un semn de circulatie.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:30, 21 Martie 2009
Daca politia a notat cele relatate de dvs. si mai erati cu cineva in masina, se poate promova o astfel de actiune. Insa nu ati spus ce anume doriti sa obtineti prin actionarea in judecata a administratorului drumului ( vedeti exact cine este acesta, cine avea in administrare acel drum), cv reparatiilor masinii, daune morale, etc. e bine sa stiti ca potrivit sumelor pe care le veti pretinde in actiune, se va calcula taxa de timbru.
In masina au fost inca 3 persoane, dintre care 2 ranite usor...nu ma intereseaza atat de tare pagubele pentru repararea masinii...cat faptul ca niste nemernici mi-au pus viata in pericol pentru ca nu s-au gandit sa adauge la cheltuielile pentru acel drum si cele pentru un semn de circulatie ..a carui existenta cu siguranta imi atragea atentia pe timp de noapte.
Taxa de timbru e ceea ce ma afecteaza cel mai mult in constituirea unui proces, plus gasirea unui avocat bun si nu ft scump.
Pana va hotarati, aveti posibilitatea sa solicitati la Judecatoria din raza teritoriala, in baza art.235-241 Cod.proc.civ., asigurarea dovezilor, pentru ca intre timp sa nu se acopere neregula semnalata.Se va efectua o expertiza si se vor constata sustinerile dvs. de la pct.2.Desigur ca va trebui sa suportati contravaloarea expertizei.


Av. Cermak
Codul Rutier Art.5
Art. 1. - (1) Circulatia pe drumurile publice a vehiculelor, pietonilor si a celorlalte categorii de participanti la trafic, drepturile, obligatiile si raspunderile care revin persoanelor fizice si juridice, precum si atributiile unor autoritati ale administratiei publice, institutii si organizatii sunt supuse dispozitiilor prevazute în prezenta ordonanta de urgenta.
2) Administratorul drumului public sau, dupa caz, antreprenorul ori executantul lucrarilor este obligat sa semnalizeze corespunzator, cât mai repede posibil, orice obstacol aflat pe partea carosabila, care stânjeneste sau pune în pericol siguranta circulatiei, si sa ia toate masurile de înlaturare a acestuia
.........
(6) În cazul producerii unui eveniment rutier ca urmare a starii tehnice necorespunzatoare a drumului public, a nesemnalizarii sau a semnalizarii necorespunzatoare a acestuia, precum si a obstacolelor ori lucrarilor care se executa pe acesta, administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrarilor raspunde, dupa caz, administrativ, contraventional, civil sau penal, în conditiile legii.
Conservati probele dupa cum ati fost sfatuit, dupa care puteti proceda ca atare:training:
Va fii un proces de foarte mare durata si noi am patit ceva asemanator in ianuarie 2008 am avut un incident rutier pt k nu ii pot spune accident,dupa plecarea de la semafor la aproximativ 40 de metri am cazut cu roata din spate de la masina(bmw, care are tarctiune pe spate) intr-un canal fara capac nesemnalizat de pe Spaiul Unirii binenteles k s-a rupt tot ce era de rupt.La fata locului am chemat politia,am sunat avocatul sa ne spuna ce avem de facut,asta pt k nu aveam full casco,am facut poze care sa ne fie probe clare si binenteles am avut martori.Am chemat in judecata pe absolut toti cei care ar fi trebuit sa fie raspunzatori pt a nu pasa cazul de la o administratie la alta,pentru k in momentul in care am fost sa facem o sesizare in acest sens ,cand ajungeam la sect 3 ne spuneau k face parte din sectorul 4,cand ajungeam la sect 4 ne spuneau k administratia stazilor si asa mai departe.
Astazi dupa aproximativ un an si 2 luni s-a terminat procesul asteptam pronuntarea care nu are cum sa fie decat in favoarea noastra si apoi sa vedem in cat timp se pot recupera daunele sau poate sa imi spuna si mie cineva cam cat timp dureaza de la pronuntare si in cat timp se poate face recurs in cazul in care va fi necesar,adica dc ei ar face recurs ?
va multumesc
Si mult succes si rabdare pt IONUT

Alte discuții în legătură

Auto-vatamare > dosar penal > neprelungire dovada permis !! Airscape Airscape Pot sa spun ca ce mi se intampla mie, nu cred ca s-a mai discutat aici, si rar se mai intalneste. - La data de 01.08.2008 am fost implicat intr-un accident ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata, cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie: ... cristinaepa cristinaepa Buna dimineata, Cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie: in momentul in care am parcat masina asfaltul s-a rupt si am cazut intr-un un canal (era ... (vezi toată discuția)
exista posibiliatea unei raspunderi civile a adminitratorului drumului? mirelabianca mirelabianca Buna ziua, exista posibiliatea ca in cazul unui accident caruta/moto =de unde motociclistul a decedat} pe un drum in care caruta are interzisa circulatia, din ... (vezi toată discuția)