avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... indicatoare ,marcaje rutiere deteriorate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

indicatoare ,marcaje rutiere deteriorate

În legislaţia rutieră există referiri la starea fizică(deteriorări,decolorări,uzură,defecte mecanice)a marcajelor sau a indicatoarelor de circulaţie rutieră?Multumesc,Lehel.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:10, 23 Aprilie 2013
Art.30. -
(4) Mijloacele de semnalizare rutieră, precum şi alte dispozitive speciale de acest fel se asigură, se instalează şi se întreţin prin grija administratorului drumului public respectiv ori al căii ferate, după caz. Instalarea mijloacelor de semnalizare rutieră şi a dispozitivelor speciale se execută numai cu avizul prealabil al poliţiei rutiere.
(5) Mijloacele de semnalizare şi presemnalizare a intersecţiilor dintre două drumuri de categorii diferite se asigură, se instalează şi se întreţin de către administratorul fiecărui drum, cu respectarea modului de reglementare a circulaţiei stabilit în nodul rutier respectiv.

Art.105. - Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a V-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de către persoane juridice:
1. nesemnalizarea sau semnalizarea necorespunzătoare a drumului public sau a trecerilor la nivel cu calea ferată, conform standardelor în vigoare; neînlăturarea obstacolelor care împiedică vizibilitatea conducătorilor de vehicule la trecerile la nivel cu calea ferată;
2. neîndeplinirea obligaţiilor de instalare a mijloacelor de semnalizare rutieră, precum şi a dispozitivelor speciale de acest fel;
3. nesemnalizarea sau semnalizarea necorespunzătoare, conform standardelor în vigoare, a obstacolelor sau lucrărilor aflate în zona drumului public;
4. neasigurarea stării de viabilitate a părţii carosabile potrivit standardelor în vigoare, precum şi neluarea măsurilor de înlăturare a obstacolelor aflate pe partea carosabilă;
....
28. neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumului public, pe timp de iarnă, potrivit reglementărilor în vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semafor in trei culori la trecerea de pietoni? Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Exista asa ceva in legislatia rutiera si anume trecere de pietoni semaforizata cu semafoare obisnuite cu trei culori? Astfel incat cand se pune rosu ... (vezi toată discuția)
Auto-vatamare > dosar penal > neprelungire dovada permis !! Airscape Airscape Pot sa spun ca ce mi se intampla mie, nu cred ca s-a mai discutat aici, si rar se mai intalneste. - La data de 01.08.2008 am fost implicat intr-un accident ... (vezi toată discuția)
Benzi de circulatie si randuri cyan cyan acum doua zile era sa raman fara permisul de conducere pentru depasire. \\"era\\" ptr ca dupa indelungi :worthy: , :(( si argumente din regulament m-am ales ... (vezi toată discuția)