macovei2000 a scris:
se pune problema daca o simpla eroare a unui politist este catalogata drept abuz, evident dupa anularea procesului verbal de contraventie. De altfel daca baga direct pe abuz, directia este tot aceeasi (abuz prin lipsa temeiniciei PV), dar apelez la avocatii cu experienta daca un simplu proces verbal de contraventie gresit este interpretat drept abuz?! .... lipsa martorului sau a sarcinii probei este Abuz?!
( Uitati Anghel contra Romaniei , s-a anulat procesul verbal de contraventie la CEDO, dar de Abuzul politistului eu tot n-am auzit...) poate cineva sa nege? ( astept argumente/alte spete...)
Reformuland, prin metoda regresiva: De ce credeti ca politistul a dat amenda cu atata inima libera? Singurul raspuns "probabil" este pentru ca Nu este abuz. ( Atata lucru ar trebui sa stie si el ca politist - sa se protejeze singur in caz ca e dat in judecata tocmai pentru ca nu e abuz in serviciu contra intereselor persoanei) Contrazice cineva ipoteza?
in prezent politisul iti rade in nas pt ca stie ca e orice altceva, dar abuz, nu, motiv pt care s-a si purtat asa. S-a speram ca nu am dreptate
.
Mai ramane sigur c trebuie sa faca Sarcina probei, adica pe ce baza s-a redactat PV....proba...martorul...
Am colegi fosti politisti care v-ar sustine cu care eu m-am contrazis pe aceeasi tema si o sa va contrazic si pe dv. dar acesti colegi ai mei fosti politisti au incalcat regulamentul interior al societatii noastre cu specific militar si au fost penalizati cu 5% din salariu au considerat ca s-a facut un abuz asupra lor fiind gasiti dormind la locul de munca sau echipati neregulamentar si isi sustin declaratiile cu toate ca exista si probe impotriva lor. Atata timp cat atentezi la buzunarul cuiva fara o proba temeinicaeste un abuz. Politistul iti da din suflet amenda si incalca culpabil OG 2/2001 din cauza ca lui nu i se va intampla nimic dar te are la norma de contraventii pe care i se da de seful lui.