avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutorul de incalzire
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutorul de incalzire

Buna ziua
Sotul meu este plecat din tara,eu stau acasa cu copilul.
As putea beneficia de ajutorul pentru incalzire?Ma intereseaza daca pot depune actele si sa ma trec doar eu cu copilul.
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 08:58, 6 Octombrie 2011
Puteti beneficia de ajutorul pentru caldura daca va incadrati in prevederile ordonantei de urgenta. Atata timp cat la intretinere figurati doar dumneavoastra si copilul, pe cerere va treceti doar dumneavoastra si copilul.
Am mai deschis o discutie pe aceasta tema in forumul despre asociatii de proprietari/locatari.
dianami a scris:

Puteti beneficia de ajutorul pentru caldura daca va incadrati in prevederile ordonantei de urgenta. Atata timp cat la intretinere figurati doar dumneavoastra si copilul, pe cerere va treceti doar dumneavoastra si copilul.
Am mai deschis o discutie pe aceasta tema in forumul despre asociatii de proprietari/locatari.


Multumesc pt. raspuns,am citit dar noi locuim la casa.De incadrat ne-am incadra toti 3,sotul munceste in strainatate fara contract,doar ca nu vreau sa il trec pt. ca pe numele lui este inmatriculata o masina cu capacitate 2000.
pai...in cazul acesta nu veti beneficia. chiar daca masina este pe numele lui, este a familiei. vi se va cere de la taxe si impozite adeverinta iar in adeverinta va apare atat casa cat si masina. chiar daca, sa spunem, cei de la taxe si impozite nu trec masina, se vor face anchete sociale si se vor cere acte suplimentare. daca se constata ca ce ati declarat nu este real va trebui sa dati banii inapoi si e posibil sa primiti si o amenda. ganditi-va daca merita.
Da,cam complicata situatia,nu stiam ca trebuie sa duc si adeverinta#-o.Mai am si eu o masina dar este pana in 1600 cm.Daca ar veni sa faca ancheta sociala vecinii ar spune ca sotul a plecat si nu stim nimic de el,am preferat sa spun asa vecinilor din mai multe motive.
Totusi noi nu figuram cu venituri impozabile,doar alocatia fetitei de 42 ron,masina ne-au luat-o socrii iar el este plecat cu ea.Eu nu lucrez pt. ca nu am cu cine lasa fetita si decat sa muncesc o luna si sa dau aproape toti banii la bona am preferat sa stau acasa cu ea.El nu castiga in fiecare luna o suma fixa si de aceea ma gandeam ca poate mai reduc cheltuielile cu caldura.As fi vrut sa-i fac si fetitei bursa sociala la scoala dar nu pot pt. ca trebuie sa duc acte si pt. el iar el mai vine tocmai in martie.
Pana la urma ce ma sfatuiti sa fac?Sa depun actele doar pt. mine si fetita sau sa renunt?Pot spune ca sotul a plecat si nu stiu nimic de el.
bun.
1.nu figurati cu venituri impozabile. si eu, care sunt salariata, daca cer adeverinta de la administratia financiara imi da ca nu figurez cu venituri impozabile. asta nu este intotdeauna relevant.
2. figurati cu cele doua masini si cu cele doua proprietati. chiar daca declarati ca nu mai stiti nimic de sot, sunteti o familie. veti fi intrebata de ce nu ati divortat. veti fi intrebata din ce traiti si veti fi verificata. ganditi-va ca primaria este una si ca au acces la toate informatiile (care tin de primarie) despre dumneavoastra si despre familia dumneavoastra.
3. decizia va apartine. anul acesta, sanctiunile sunt foarte mari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor social / indemnizatie,rog raspuns Augusta92 Augusta92 Buna ziua! Suntem o familie de 3 persoane : eu, concubinul meu si fetita de 10 luni. El a lucrat, dar a trebuit sa isi dea demisia si a depus dosar pt ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului daca parintii nu sunt casatoriti mayacristina mayacristina Buna seara!am o relatie cu tatal fetitei mele in varsta de 1an si 7 luni de aprox 5 ani de zile.Nu suntem casatoriti dar fetita este trecuta pe numele lui.De ... (vezi toată discuția)
Ma poate ajuta si pe mine cineva cu o indrumare ? - violenta in familie alexandravoicu alexandravoicu Traiesc cu un barbat de 3ani ,avem si o fetita de 2 ani nu suntem casatoriti legitim si as vreau sa il decad din drepturile parintesti pt ca este beat aproape ... (vezi toată discuția)