avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diminuare salariu dupa intoarcerea din concediu de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diminuare salariu dupa intoarcerea din concediu de crestere copil

La intoarcerea din CIC postul a fost desfintat, dar s-a facut o alta propunere. Postul propus este sub cel avut initial, deci si salariul de incadrare este altul. In acest caz angajatorul poate sa imi scada salariul, sau este obligat sa il mentina pe cel vechi?

Va multumesc
O problema asemanatoare am si eu doar ca eu nu vreau sa ma intorc la servici si as dori iau somaj.Dar ca mi s-a spus ca nu mi se poate da preaviz(fara a specifica un motiv in acesta)si somaj dupa,deoarece nu s-a restructurat postul dar mi s-a propus ca in cererea de reluare a activitatii sa mentionez ca doresc sa ma intorc p un alt post si cu un program de minim doua ore pe care apoi sa-l restructureze si sa beneficiez de somaj.
Eu ar trebui sa reiau activitatea pe data de 23 octombrie si as vrea sa stiu daca ma afecteaza in sens negativ semnarea unui asemenea act aditional si daca intradevar asta e o solutie pentru a beneficia de somaj.
1. angajatorul nu este obligat sa va trimita in somaj , daca nu doreste sa desfiinteze un post.

2. asa cum am spus mai sus, la incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, dvs aveti dreptul de a va intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ati fi avut dreptul in timpul absentei.

3. Propunerea de modificare a c.i.m. trebuie sa vina de la angajator si nu de la dvs , in acest caz el are obligatia de a va informa cu privire la clauzele pe care le vrea sa le modifice.

4. Va afecteaza un c.i.m. cu tim partial la stabilirea stagiului minim de cotizare necesar obtinerii indemnizatiei.
propunerea de modificare avenit intradevar de la firma dar mi s-a spus ca in cerere sa solicit alt post cu un program de minim doua ore.
in cazul asta mai beneficiez de ajutor de somaj dupa ce restructureaza respectivul post?
Mentionez ca in ulimele 12 luni anterioare concediului de crestere a copilului am avut mai mult de 12 luni de cotizare.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2011
ank85, utilizator
NU dvs trebuie sa solicitati asa ceva in cerere .. in cerere faceti doar precizarea de reluare a activitatii si de incetare a suspendarii c.i.m. .
Angajatorul vine cu propunerea , dvs o acceptati si apoi va desfiinta postul respectiv .. dvs beneficiind de somaj in conditiile legii ...
va rog sa mai ma lamuriti cu o problema si anume care ar fi pasii care trebuie urmati.
Din cate stiu,trebuie sa fac cererea de incetare a suspendarii pe care angajatorul sa o inregistreze si apoi?
in data de 23 oct cand ar trebui sa reiau activitatea atunci sa emita decizia de reluare a activitatii si actul aditional de schimbare a postului pe care l-am ocupat in cadrul societatii?si exista posibilitatea din punct de vedere legal ca in actul aditional pe care il elibereaza firma una din clauze sa fie micsorearea programului de la 8 ore la doua ore?

Alte discuții în legătură

Intoarcerea la serviciu dupa cic Mara01 Mara01 Buna ziua! As avea urmatoarea intrebare: daca angajator propune angajatei care se intoarce la serviciu dupa CIC, un alt post cu un salariu mai mic decat cel pe ... (vezi toată discuția)
Concediere salariata la reintoarce din concediu crestere copil alina volari alina volari Buna ziua, O salariata este in concediu de crestere copil. Daca firma a trecut printr-un proces de fuziune in acest timp, a schimbat sediul social si a ... (vezi toată discuția)
Drepturile angajatului la reinceperea activitatii dupa cresterea copilului mazilu_tica mazilu_tica la reinceperea activitatii dupa incheierea concediului de crestere a copilului[2009-2011] angajatorul imi propune semnarea unui act aditional cu 1 ora pe zi in ... (vezi toată discuția)