avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Statutul consilierilor juridici
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Statutul consilierilor juridici

In tara sunt mai multe asociatii ale consilierilor juridici, care nu sunt afiliate Uniunii Consilierilor Juridici. Sunt asociatii care sunt inregistrate la nivel judetean inaintea colegiului din judetul respectiv. Ce reprezinta acest statut pentru membrii altor asociatii?! Desi este publicat in Monitorul Oficial are caracter de act normativ? de cine este aprobat? caror categorii de consilieri juridici li se aplica? Obliga la asociere sau la inscrierea in colegiu pentru exercitarea acestei profesii?
haideti sa raspundem la aceasta intrebare va rog
Inca mai exista intrebari referitoare la legalitatea statutului? Credeam ca am lamurit aceasta problema.
se pare ca nu!

celor inscrisi in alte asociatii li se poate opune acest statut?
In Romania se poate. Nu orice act se publica in MO impreuna cu alte acte normative cum s-a intamplat cu acest statut. Atentie la exercitarea fara drept a unei profesii, dupa cum se precizeaza in statut. Cum s-a dispus autorizarea izolata a unor societati de consultanta juridica se poate aplica orice alta prevedere a statutului. Nu cred deloc in afirmatia" nu-mi este opozabil statutul pentru ca nu sunt inscris in colegiu" pentru ca profesia de consilier juridic nu poate fi nici monopolizatat de catre o structura asociativa si nici divizata pe asociatii profesionale. Singura intrebare la care vreau raspuns este cum a fost posibila publicarea in MO a unui act care modifica si completeaza o lege?? In rest este o problema de Teoria generala a dreptului, adica de simetria actelor juridice.
Cititi pe forumul CCJ unde se spune clar de catre secretar cum totul a plecat de la un experiment juridic.
pai dacă si tu te intrebi cum a fost posibilă publicarea statutului in MO atunci ce sa mai zic!! E opozabil sau nu!!

!!!!!El fiind publicat de o organizatie particulară. In lege nu scrie nicăieri de Colegii.

Alte discuții în legătură

Sanctiunea legala pentru lipsa calitatii de membru al colegiului consilierilor judidici cj_laurentiu cj_laurentiu Buna ziua. Permite-ti o intrebare ce isi cauta un raspuns clar si fara dubii de interpretare. EXISTA OBLIGATIA SAU NU EXISTA OBLIGATIA DE A FI MEMBRU A ... (vezi toată discuția)
Care este calitatea unui consilier juridic neinscris in ccj? Cristina152 Cristina152 Care este calitatea unui consilier juridic neinscris in CCJ? Unii sustin cum ca nu ai aceasta calitate din moment ce nu esti inscris, altii contrariul, si ... (vezi toată discuția)
Legi aplicabile consilierilor juridici angajati cu contract de munca Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate explica si mie cineva in sfarsit mai clar ce legi, ce drepturi si obligatii si ce statut se aplica consilierilor juridici care sunt ... (vezi toată discuția)