avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... vreau sa donez teren agricol primariei
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

vreau sa donez teren agricol primariei

Am o vecina, o femeie de 75 ani,singura, cardiaca.,sta la oras dar are un teren la tara pe care nu l-a mai lucrat ca nu a mai putut.Un om din satul respectiv ( cel mai bogat din sat) lucreaza pamantul fara acordul femeii.de cativa ani buni.Avand nevoie de un certificat fiscal de la primarie nu i s-a dat ca nu a platit nimeni impozitul pe acel teren.A trimis vorba omului ce-i lucreaza pamantul sa vina sa plateasca cel putin impozitul fiindca lucreaza pamantul ei fara sa-i dea nimic in schimb.Culmea nesimtirii ,acesta i-a trimis inapoi vorba ca e datoria ei sa platesca impozitul ca ea e proprietar.Nu vrea nici sa cumpere terenul nici sa platesca impozit dupa el.L-a pus in vanzare dar nimeni nu s-a oferit sa cumpere teren acolo.Vrea sa-l doneze dar costa mult actele la notar si nu se incumeta nimeni Copiii ei locuiesc departe de terenul respectin si nu pot lucra ca au servicii la oras si copii mici Ce e de facut ca sa nu mai platesca impozit la stat( aiurea) din mica ei pensie.<exista vreo posibilitate sa-l predea statului sau sa primariei din sat?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:07, 9 Iunie 2013
in ce localitate? ce suprafata si cat costa actele?
anonimiu a scris:
...exista vreo posibilitate sa-l predea statului sau sa primariei din sat?

Da, exista posibilitatea sa il doneze statului, dar pentru asta ii trebuie certificat fiscal ca are impozitele platite la zi! Primaria nu poate sa ii plateasca impozitul intrucat nu are baza legala sa justifice banii, nici daca vrea.

Cel mai bine ar fi sa il doneze unei persoane fizice si sa ii solicite aceluia sa plateasca taxele si impozitele. Sa dea un anunt, sigur se vor gasi doritori !

Se se grabeasca sa rezolve treaba caci penalitatile la impozitul respectiv cresc si ii pune sechestru si pe casa si daca doamne fereste batrana se stinge din viata, copii nu vor putea lua nici casa pana nu platesc impozitele acelea din urma !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare - schimb de terenuri cu chitanta de mana sitarucornelia sitarucornelia Buna dimineata, Tatal meu sa nascut in Jud.Vaslui Com.Alexandru Vlahuta,a locuit pana in 1972 acolo,detinea de la parinti pamant acolo in sat,inainte de a ... (vezi toată discuția)
Ipoteca gradul 1 vasile310321 vasile310321 supun atentiei dv urmatorul subiect :sa pus in favoarea mea o ipoteca de gradul 1 pe un teren ca urmare a nerespectarii unui antecontract de catre un ... (vezi toată discuția)
Titlul l-am obținut de la primărie fiind anunțată de cel care lucrează pamantul Badea maria ramona Badea maria ramona Cel care lucrează pământul e din satul unde a locuit strabunica mea părinții lui sunt tot de acolo din sat...dansul nea căutat și nea zis la telefon de ... (vezi toată discuția)