avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Daune morale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Daune morale

Buna ziua,

as dori sa stiu care este procedura si cam care ar fi sansele de castig in cazul deschiderii unui proces pentru daune morale, rezultate in urma unui proces de tagada a paternitatii in care rezultatul testului ADN a aratat fara drept de tagada ca respectivul nu e tatal copilului rezultat din casatorie. Mama a negat pana la descoperirea adevarului ca acel copil ar fi al altuia, iar "tatal" a crescut copilul cu buna credinta timp de 3 ani, investind atat material cat si sufleteste. Acum socul e f. mare si, evident, "tatal" doreste sa deschida proces pentru daune morale, data fiind suferinta psihica resimtita si, mai ales, consecintele ce decurg din aces proces in societate(traume psihice, rusine etc.) Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lili5 , utilizator 12:48, 18 Septembrie 2008
In primul rind trebuie sa stabiliti cit anume doriti sa cereti ca daune morale si daca le puteti dovedi pentru ca apoi, pe calea unei actiuni intemeiate pe art. 998-999 cod civil sa formulati o actiune in acest sens, in functie de cuantumul daunelor, la instanta competenta.
Da, cred ca in situatia data se poate deschide o actiune pentru obtinerea de daune morale.Trebuie argumentata foarte bine.
Cereti daune la un cuantum dublu de cel pe care doriti sa-l obtineti si aveti nevoie neaparat de un avocat .
Dar intr-un caz similar dar cu rezultatul pozitiv?
mama si copilul sunt chemati in instanta pt tagada paternitatii, si rezultatul este ca sunt tata si fiu?
mama a fost deschisa testarii si in afara instantei insa tatal copilului a solicitat testare la iml implicand proces, "publicitate" patare prestigiu , etc.
Mamei oneste care nu a avut nimic de ascuns si care nu s-a ferit de test i se poate repara imaginea patata de un asemenea proces?CU alte cuvinte poate sa ceara daune morale?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test paternitate negativ Gaby35 Gaby35 Buna ziua. Prietena mea a divortat in urma cu 6 luni de fostul sot, care acum a intentat proces pt efectuarea testului de paternitate. In cazul in care se ... (vezi toată discuția)
Intrebare - daune morale si materiale KARINA73 KARINA73 Buna ziua, as dori o lamurire cu privire la un subiect mai rar abordat. Situatie: proces divort +proces tagada paternitate. In urma testului ADN se arata ca ... (vezi toată discuția)
Test adn dany6969 dany6969 Doresc sa fac un test ADN al copilului meu care implineste 18 ani in noiembrie 2015. Daca mama copilului nu doreste sa faca testul cum procedez. In cazul in ... (vezi toată discuția)