avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrebare - daune morale si materiale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrebare - daune morale si materiale

Buna ziua,

as dori o lamurire cu privire la un subiect mai rar abordat. Situatie: proces divort +proces tagada paternitate. In urma testului ADN se arata ca sansele ca respectivul sa fie tatal copilului sunt 0. Mama nu a recunoscut niciodata in timpul casatoriei acest fapt. Copilul are 3 ani si, la momentul procesului, abia implinise 3 ani deci respectivul "tata" a contribuit din plin la cresterea sa, atat material cat mai ales sufleteste. Dupa aflarea adevarului, respectivul a fost extrem de afectat. Intrebarea mea ar fi: poate acesta solicita daune morale si materiale, avand in vedere prejudiciul si suferinta adusa? In caz afirmativ...care ar fi procedura de urmat? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 10:55, 6 Februarie 2009
Din punctul meu de vedere se pot solicita daune morale. Se intoduce o actiune in justitie, se timbreaza, se sustine iar la sfarsit instanta se va pronunta pe cererea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale KARINA73 KARINA73 Buna ziua, as dori sa stiu care este procedura si cam care ar fi sansele de castig in cazul deschiderii unui proces pentru daune morale, rezultate in urma ... (vezi toată discuția)
Test adn dany6969 dany6969 Doresc sa fac un test ADN al copilului meu care implineste 18 ani in noiembrie 2015. Daca mama copilului nu doreste sa faca testul cum procedez. In cazul in ... (vezi toată discuția)
Test paternitate cerut de tata Cipri202379 Cipri202379 Bună ziua. Ma numesc Cip. R. Din prima casatorie a result un copil. Dar am divorțat la 2 ani după naștere. Am plătit pensie alimentara câțiva ani. ... (vezi toată discuția)