avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Anulare penalizari intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Anulare penalizari intretinere

Buna seara,
Sotul meu a fost dat in judecata in luna februarie pt ca inregistram resante la intretinere.Restantele erau in suma de 1900 lei plus 600 lei penalizari pt intarzierea platii.Intre timp am aflat de legea 175/2010,legea penalizarilor care prevede ca daca pana la data de 15 iulie 2011 se achita integral restantele ,suntem scutiti de plata penalizarilor,cu conditia ca venitul pe membru de familie sa nu depaseasca 1000 lei,conditie pe care o indeplinim.Ne-am luat angajament scris ca o sa platim intretinerea ,dar fara penalizari pana la sfrasitul lunii iunie.Asa am si facut.La data de 28 iunie am terminat de achitat intreaga restanta+luna in curs,dupa care am asteptat ca administratora sa anuleze penalizarile(mentinez ca am facut un dosar cu adeverinte de salariat si cerere in scris pt anularea penalizarilor dosar ce trebuia adaugat la dosarul din instanta)Administratora mi-a spus ca nu imi anuleaza penalizarile pt ca nu am platit toata suma odata,pt ca in lege scrie ca trebuie suma platita integral,iar la dansa integral inseamna toata suma ODATA :O #-o
La terminarea procesului instanta a hotarat in baza probelor,ca trebuie sa platim si penalizarile,dar cererea noastra de anulare a penalizarilor conf legii 175/2010,adeverintele de salariat,angajamentul pe care ni l-am luat ca vom platii pana la data de 30 iunie 2011 nu exista la dosarul din instanta.Administratora nu a avut "placerea" de a depune la dosar toate aceste lucruri.Putem face recurs in 15 zile,dar problema este ca sotul meu a plecat din tara si el este proprietar.Ma pot duce eu sa fac recurs,fiind sotia?credeti ca am dreptate sau nu?ca sa stiu daca are rost sa ma zbat.O sa ma duc sa fac plangere administratorei si la Uniunea Asociatiilor de proprietari pt ca "doamana" administrator nu vrea sa respecte o lege.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:03, 9 Octombrie 2011
@nitmar raspunsul dvs. este de-a dreptul incredibil! in instanta mai putea sa mearga singura la judecatorie, desi si acolo, fara minime cunostinte juridice, fara a administra probe corect , riscul de a pierde era mare, cum s-a si intimplat.
dar sa redacteze d-na singura un recurs neavind habar de drept este garantia respingerii recursului, nu mai dati sfaturi aiurea!
doamna, daca nu aveti bani de avocat si aveti venit mic, solicitati asistenta judiciara publica, avocat din oficiu; daca angajati avocat veti recupera cheltuielile de judecata
speta nu este complicata, dar sint aspecte de procedura care va pot incurca rau
onorariul unui avocat normal pentru redactarea recursului in dosarul dvs. nu are cum sa fie mare
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Octombrie 2011
eugen82, utilizator
multumesc pt sfaturi!Intra-adevar nu-mi permit sa-mi iau un avocat.Probabil costurile pt luarea unui avocat sunt mai mari decat penalizarile.o sa ma duc sa intreb cati bani mi-ar lua pt redactarea unui recurs.O sa citesc codul de procedura civila ca sa am cat de cat habar.
Daca nu aveti venituri ( sau le aveti, dar mici), faceti cerere la instanta pt ajutor public judiciar si daca se aproba, veti beneficia de avocat gratuit.
eugen82 a scris:

@nitmar raspunsul dvs. este de-a dreptul incredibil! in instanta mai putea sa mearga singura la judecatorie, desi si acolo, fara minime cunostinte juridice, fara a administra probe corect , riscul de a pierde era mare, cum s-a si intimplat.
dar sa redacteze d-na singura un recurs neavind habar de drept este garantia respingerii recursului, nu mai dati sfaturi aiurea!
doamna, daca nu aveti bani de avocat si aveti venit mic, solicitati asistenta judiciara publica, avocat din oficiu; daca angajati avocat veti recupera cheltuielile de judecata
speta nu este complicata, dar sint aspecte de procedura care va pot incurca rau
onorariul unui avocat normal pentru redactarea recursului in dosarul dvs. nu are cum sa fie mare

ce-ar fi sa nu mai fiti atat de patimas?
Art. 8 din OUG nr. 51/2008
(1) Beneficiaza de ajutor public judiciar in formele prevazute la art. 6 persoanele al caror venit mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 500 lei. In acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avanseaza in intregime de catre stat.
(2) Daca venitul mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 800 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avanseaza de catre stat in proportie de 50%.
Nu mi se pare ca sotul dnei, care lucreaza in strainatate s-ar putea incadra, pt. a obtine ajutor judiciar.
In mod evident,un avocat este solutia cea mai indicata.
Din nefericire, tribunalele sunt pline de oameni care nici nu-si iau avocat, nici nu cunosc legislatia.
Interventie moderator
@nitmar
Va rog sa nu mai postati citate din mesajele anterioare, decat fragmente strict necesare la care faceti referire in mod special cu raspunsul dv.
Se pierde mult spatiu pe pagina si discutia devine greu de inteles. Procedati ca intr-o discutie live.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces cu asociatia de proprietari ! AleSSyaa AleSSyaa Buna seara...pe 23 februarie 2011 am primit citatie conform careia asociatia de proprietari m-a actionat in judecata pentru restante + penalizari....In citatie ... (vezi toată discuția)
Partaj garsoniera popescuionica popescuionica buna -ma numesc Ionica si am intentat proces partaj bunuri comune (garsoniera) -am avut o infatisare si s-a amanat pentru aducere de probe, aparator, ... (vezi toată discuția)
Recurs marianelena marianelena Buna ziua.Sunt la a doua infatisare in recurs ,la termenul precedent soc.atrimes adresa de angajare aparator. Judecatorul imi daduse cuvantul pe fond pana sa ... (vezi toată discuția)