avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Obiect furat, gasit intr-un anticariat - cum s epoate ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Obiect furat, gasit intr-un anticariat - cum s epoate recupera?

Buna seara,

In urma cu ceva timp mi s-a furat din casa un tablou. A fost chemata Politia si s-a dat declaratie, insa nu s-a intamplat nimic concret ulterior.
Astazi am vazut respectivul tablou in vitrina unui anticariat, specializat in vanzarea de obiecte vechi si valoroase.

Cum se procedeaza legal in astfel de situatii?

Titus
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:36, 7 Octombrie 2011
Formulati plangere penala pentru furt , daca nu ati formulat , indicand locul unde se afla in prezent bunul sustras.
Daca ati formulat plangere penala , mergeti la politie , luati legatura cu comandantul sau cu ofiterul care instrumenteaza cauza si prin cerere indicati locul unde este expus la vanzare bunul.
Cel mai indicat ar fi sa obtineti o audienta la comandantul politiei , eventual chiar sa mergeti si la procurorul care supravegheaza instrumentarea cauzei cu aceasta cerere
Se merge la sectia unde apartin cu domiciliul (unde a avut loc furtul) sau la sectia de care apartine acel anticariat?

Mai mult ca sigur ca tabloul este vandut sau lasat in consignatie la acel anticariat, nu cunosc persoana care administreaza locatia. Cum se poate afla cum a intrat anticariatul in posesia obiectului furat? Ce protocol exista intre o persoana care depune si una care ia in primire un obiect, la un anticariat? Tinand cont ca e un obiect vechi si (evident) nu exista vreo factura la mijloc....
La sectia unde s-a comis furtul si unde ati reclamat initial situatia
Probabil ca au dosar penal c cu autor necunoscut

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care e ste procedura in cazul unui obiect furat, atunci cand stiu la cine se afla obiectul? curaj curaj Mi s-a furat un laptop de catre cineva care a fost in vizita la mine. Sunt sigura 100% de acest lucru. Cum procedez astfel incat politia sa mearga sa ... (vezi toată discuția)
Model sesizare politie furt sandel25 sandel25 Din sediul institutiei au disparut niste calculatoare, si-mi trebuie un model de sesizare catre politie!!!! Sesizarea se trimite catre politia capitalei, sau ... (vezi toată discuția)
Politist lenes robertsega32 robertsega32 pe la inceputul anului am facut o plangere penala. Prejudiciul este destul de mare (vreo 50.000 euro). S-a deschis dosar penal la parchet (mi s-a comunicat) ... (vezi toată discuția)