avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale etape in majorarea de capital la S.A.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

etape in majorarea de capital la S.A.

Va rog sa ma sprijiniti cu un punct de vedere in ce priveste etapele in care are loc o majorare de capital prin aport in numerar al actionarilor unei societati pe actiuni , si mai ales termenul de la care suma cu care s-a majorat capitalul social poate fi efectiv folosita.
Majorarea va avea loc in 2 etape si anume>

. Aprobarea majorării capitalului social de la ...........lei la .................... lei prin aport în numerar al acţionarilor şi emisiunea unui număr de .....................acţiuni cu valoarea nominală de .......lei fiecare, oferite spre subscriere astfel:
- etapa I : acţionarilor existenţi la data de înregistrare, proporţional cotei deţinute, la un preţ de 2,50 lei/acţiune, plătibil la momentul subscrierii, prin exercitarea dreptului de preferinţă într-un termen de 30 zile calendaristice de la data publicării hotărârii de majorare în M. Of. al României.
- etapa a II-a : acţiunile rămase nesubscrise în prima etapă vor fi oferite spre subscriere acţionarilor care şi-au exercitat integral dreptul de preferinţă în etapa I, într-un termen de 10 zile calendaristice de la data încheierii perioadei de subscriere prevăzute în etapa I la un preţ de subscriere de ....... lei/acţiune, plătibil la momentul subscrierii, iar alocarea acţiunilor subscrise se va face în conformitate cu principiul “pro-rata”, urmând ca eventualele acţiuni rămase nesubscrise să fie anulate.’’
VA MULTUMESC ANTICIPAT!
Cel mai recent răspuns: Ruxandra Cerbu , Avocat 22:11, 6 Iulie 2009
Cel mai simplu ar fi sa se faca in prima etapa majorare cu sumele subscrise de catre actionari.
In prima etapa aceasta hotarare trebuie publicata pentru opozabilitate in Monitorul Oficial, apoi sa se faca subscrierea si majorarea de capital.
O a doua etapa priveste majorare cu restul de actiuni subscrise, daca este cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare capital social societate pe actiuni cristina magdalena cristina magdalena Am inteles ca nu imi pot majora capitalul social prin reevaluarea terenului detinut, iar in rezerve exista o suma infima.Va intreb daca la o societate pe ... (vezi toată discuția)
Procedura majorare capital social sa paulsimion paulsimion care este procedura cand un sa cu doi asociati vrea sa majoreze capitalul social dar doar unul sa vina cu banii. este de ajuns o declaratie a celui de-al ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social s.a. etta etta Ma intereseaza procedura de majorare a capitalului social la o societate pe actiuni . Se convoaca AGA, se publica hotararea de majorare in care doar unul din ... (vezi toată discuția)