avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incadrare in grad de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incadrare in grad de handicap

IN ANUL 1997,AM FOST IMPLICAT INTRUN ACCIDENT AUTO,IN TIMP CE MA DEPLASAM SPRE LOCUL DE MUNCA FIIND IN MASINA FIRMEI LA CARE LUCRAM,SOFERUL A INTRAT CU MASINA INTRUN POM.IN URMA ACESTUI ACCIDENT AM RAMAS CU INVALIDITATE PERMANENTA SI ANUME FARA UN OCHII.ASTA E VIATA!DUPA RECUPERARE AM INCEPUT SA LUCREZ DIN NOU.SI AM LUCRAT IN MOD NORMAL PINA ANUL TRECUT CIND FIRMA LA CARE LUCRAM A DAT FALIMENT SI NE.A TRIMIS IN SOMAJ.DAR ACUM OBSERV CA IMI ESTE FOARTE GREU SA.MI GASESC DE MUNCA PT CA NIMENI NU VREA SA ANGAJEZE O PERSOANA CU HANDICAP ,NICI MACAR SA IMI DE VOIE SA DAU O PROBA DE LUCRU.ASA CA AM AJUNS LA CE NU AM VRUT SA AJUNG NICIODATA SI ANUME MA GINDESC LA PENSIA DE HANDICAP.INTREBAREA MEA ESTE URMATOAREA...AM DREPTUL LA O PENSIE DE ACEST GEN?UNDE TREBUIE SA MA ADRESEZ?CU TOATE CA EU SPER SA IMI GASESC DE MUNCA ,DAR IN ACEST MOMENT NU AM NICI UN VENIT ASA CA MA GINDEC SI LA ACEASTA VARIANTA!!!!MULTUMESC ANTICIPAT PT EVENTUALELE RASPUNSURI:D
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 09:02, 10 Octombrie 2011
DOCUMENTE NECESARE ÎN VEDEREA ÎNCADRÃRII ÎNTR-UN GRAD DE HANDICAP
Cererea-tip de evaluare complexă în vederea încadrării în grad de handicap se întocmeşte potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 4 din HG nr. 430/2008.

Cererea-tip de evaluare complexă poate fi obţinută de pe site-urile direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene, respectiv locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, denumite în continuare DGASPC, de la DGASPC, primăria de domiciliu sau din alte surse.

Documentele necesare în vederea evaluării complexe sunt următoarele:

■ cerere-tip de evaluare complexă;
■ copie de pe documentele de identitate;
■ documente medicale;
■ ancheta socială efectuată de serviciul social specializat din cadrul primăriei în a cărei rază are domiciliul sau reşedinţa persoana cu handicap, potrivit modelului-cadru prevăzut în anexa nr. 6.

Documentele medicale menţionate la sunt:

■ referat privind situaţia medicală prezentă, întocmit de medicul specialist;
■ scrisoare medicală-tip de la medicul de familie, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 5, numai în situaţia primei prezentări la serviciul de evaluare complexă;
■ investigaţii paraclinice solicitate de serviciul de evaluare complexă.

Cererea-tip de evaluare complexă, însoţită de documentele necesare:

■ se depune de către persoana solicitantă la registratura primăriei din localitatea de domiciliu/reşedinţă sau la registratura DGASPC;
■ în cazul persoanelor care solicită reevaluarea, se depune cu 30 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate al certificatului de încadrare în grad de handicap;
■ se transmite serviciului de evaluare complexă, obligatoriu, în termen de 5 zile lucrătoare de la înregistrare, de către primărie, şi în termen de 24 de ore de la înregistrare, de către DGASPC.

Serviciul de evaluare complexă verifică şi analizează dosarul persoanei solicitante, care trebuie să conţină documentele menţionate mai sus, şi, în termen de 5 zile lucrătoare, comunică persoanei în cauză data planificată la care aceasta urmează a se prezenta în vederea evaluării; în cazul unui dosar incomplet, solicită completarea dosarului cu documentele necesare.

Evaluarea complexă se realizează în maximum 60 de zile de la data înregistrării cererii şi documentelor la serviciul de evaluare complexă.

În cazul persoanelor nedeplasabile, în baza scrisorii medicale şi a anchetei sociale, evaluarea complexă se va efectua la domiciliul/reşedinţa persoanei în cauză.



ANEXA Nr. 4
la metodologie

CERERE-TIP
de evaluare complexă în vederea încadrării în grad de handicap

Nr. .................../.................

Doamnă/Domnule Director,
Subsemnatul(a) ...................................., domiciliat(ă) în .........................., str. .................................... nr. ...., bl. ...., sc. ....., et. ........., ap. ........., sectorul/judeţul .........................., telefonul .............., actul de identitate ........ seria ............ nr. ...................., CNP ...................................., solicit evaluarea în cadrul serviciului de evaluare complexă a persoanelor adulte cu handicap, în vederea încadrării într-un grad de handicap.

Data Semnatura
................. .....................


Anexez la prezenta cerere următoarele documente:
- copie de pe documentele de identitate;
- documente medicale: -> referat stare prezentă, de la medicul specialist;
- > scrisoare medicală - tip, de la medicul de familie;
- anchetă socială de la serviciul social al primăriei de domiciliu.

Doamnei/Domnului Director al DGASPC al Judeţului/Sectorului .....................


BEN46 a scris:


■ scrisoare medicală-tip de la medicul de familie, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 5, numai în situaţia primei prezentări la serviciul de evaluare complexă;




scrisoarea medicala - tip, care trebuie completata de medicul de familie, o luati tot de la DGASPC-ul judetean/de sector(daca sunteti din Bucuresti) sau de la Primaria unde aveti domiciliul.

- actele medicale, in cazul dumneavoastra, sa fie de la medicul oftalmolog. e bine sa depuneti actele medicale pe care le aveti, incepand cu 1997 si pana in prezent.

- daca veti fi incadrat in grad de handicap, nu veti obtine pensie, ci o indemnizatie de persoana cu handicap.
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2011
dianami, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in grad de handicap ANILIX ANILIX Mama mea este operata de anus contra naturii de 14 ani .Are dreptul la pensie de handicap?si cit ar fi pensia?Ce ar trebui sa faca? (vezi toată discuția)
Certificat de handicap danraboj@gmail.com danraboj@gmail.com O batrina de 80 de ani dependenta de oxigen,cu angina pectorala instabila ce se mișca foarte greu(reuseste sa faca maxim 5 pasi)poate beneficia de pensie de ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap valentin2487 valentin2487 bunicul meu are 70 de ani. a facut o operatie prin care i s-a extirpat un plaman in urma cu 5 ani. as dori sa aflu daca ar putea obtine o indemnizatie de ... (vezi toată discuția)