avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Platesc despagubiri sau nu ?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Platesc despagubiri sau nu ?

Am cumparat o masina de la un prieten dar nu am facut actele deoarece , asigurare , rovinieta inca mai sunt valabile pana la sfarsitul anului si am convenit sa facem actele atunci cand expira . Partea proasta e ca am facut un accident si vreau sa stiu daca este vre-un fel de problema in privinta dosarului de dauna si daca polita de asigurare a prietenului poate acoperi dauna produsa de mine ( vreau sa stiu daca e ok si pagubele vor fi suportate de asigurarea incheiata de prieten chiar daca eu am condus si produs accidentul ). Mentionez ca avariile nu sunt grave si nici nu au fost persoane ranite . Astept raspunsurile dumneavoastra . Multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:25, 9 Octombrie 2011
Asigurarea RCA acopera prejudiciile produse cu acel autovehicul asigurat, indiferent cine il conduce.
Puteti sta linistita pentru ca asigurarea este valabila si se poate deschide dosar. Sper ca pagubitul sa aiba cat mai putine probleme in plata daunei.
Nu e nicio problema, dar dosarul de dauna se deschide pe numele proprietarului autoturismului.
Este nevoie de prezenta propietarului autoturismului ? mentionez ca acesta este plecat din localitate . Sper sa nu existe probleme si cei de la asigurari sa-mi puna bete in roate :(
Aveti nevoie de o procura de reprezentare.

Alte discuții în legătură

Accident auto - proprietarul nu este de acord cu despagubirea. ContSters196490 ContSters196490 Buna ziua Fiind implicat intr-un accident auto ca parte pagubita am completat constatul amiabil cu soferul vinovat (acesta recunoscandu-si ... (vezi toată discuția)
Penalizare rca: sofer sau masina doichitahorescu doichitahorescu In cazul in care exista o dauna la una din masinile detinute, penalizarea MB se atribuie masinii care a produs paguba sau soferului ? MB se va reflecta si in ... (vezi toată discuția)
Accident in parcare privata Eduard Ciprian Slai Eduard Ciprian Slai Un prieten al meu a fost lovit intr-o parcare de hipermarket de un alt autoturism. Cauza, neacordare de prioritate, celalalt venea din dreapta. Avariile nu ... (vezi toată discuția)