avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Platesc despagubiri sau nu ?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Platesc despagubiri sau nu ?

Am cumparat o masina de la un prieten dar nu am facut actele deoarece , asigurare , rovinieta inca mai sunt valabile pana la sfarsitul anului si am convenit sa facem actele atunci cand expira . Partea proasta e ca am facut un accident si vreau sa stiu daca este vre-un fel de problema in privinta dosarului de dauna si daca polita de asigurare a prietenului poate acoperi dauna produsa de mine ( vreau sa stiu daca e ok si pagubele vor fi suportate de asigurarea incheiata de prieten chiar daca eu am condus si produs accidentul ). Mentionez ca avariile nu sunt grave si nici nu au fost persoane ranite . Astept raspunsurile dumneavoastra . Multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:25, 9 Octombrie 2011
In aceasta situatie, chemati in garantie pe asigurator in baza politei de asigurare.Acest subiect a fost discutat mult aici, pe forum-ul Polite de asigurari.De mentionat ca nu poate "renunta" ci poate numai din comoditate sa nu cheme in judecata pe asigurator, care are raspunderea legala conform politei vandute.
Daca masina a fost radiata fiscal de pe numele fostului proprietar, si dvs ati inregistrat-o fiscal pe numele dvs(CHIAR DACA INCA NU ATI APUCAT SA LUATI NUMERELE SAU CERTIFICATUL NOU DE INMATRICULARE), nu cred ca ar trebui sa fie nici o problema cu privire la acordarea despagubirii. Daca nu a apucat sa o radieze fiscal, dosarul de dauna va trebui deschis pe numele proprietarului.
Ultima modificare: Duminică, 9 Octombrie 2011
cristicdr, utilizator
Aparent nu sunt probleme si se poate deschide dosar de dauna. Pt anumiti asiguratori e nevoie si de procura doar pt a intarzia derularea dosarului, respectiv plata despagubirilor. Angajati-va un avocat daca vreti sa nu fiti plimbat pe drumuri si sa se ocupe el de toate actele necesare, inclusiv de reprezentare in instanta daca este cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto - proprietarul nu este de acord cu despagubirea. ContSters196490 ContSters196490 Buna ziua Fiind implicat intr-un accident auto ca parte pagubita am completat constatul amiabil cu soferul vinovat (acesta recunoscandu-si ... (vezi toată discuția)
Penalizare rca: sofer sau masina doichitahorescu doichitahorescu In cazul in care exista o dauna la una din masinile detinute, penalizarea MB se atribuie masinii care a produs paguba sau soferului ? MB se va reflecta si in ... (vezi toată discuția)
Vinovat vreau sa repar masina! Costin85 Costin85 Buna seara, am rugamintea sa ma ajutati si pe mine cu cateva sfaturi. Am lovit din spate alta masina,sunt vinovat! Am inchiat amiabila cu semnaturi toate ... (vezi toată discuția)