avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si partaj

Buna seara! Revin si eu cu o intrebare, care sunt noutatile in NCC privind partajul daca exista culpa exclusiva a sotului. Daca facem Testament copilului nostru, mai are vreun drept celalalt copil din relatia extraconjugala. Sau poate ataca si castiga?? Multumesc.
Deci dpdv al partajului in noul CCivil 2011 nu avem noutati. Totul se imparte egal chiar daca unul dintre soti distruge tot printr-o ratacire sau intentionat. Celalalt sot si copilul cu ce e vinovat ?? va multumesc.
Ce treaba are copilul cu partajul? Legea nu schimba nimic in privinta partajarii bunurilor comune.

Corect, iar bunurile nu se imparteau si nu se impart egal. Depinde de contributia sotilor, de ratacirile lor... daca sunt pe latura materiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tranzactii (vanzare/cumparare) de bunuri intre soti alfa19 alfa19 Se construieste o casa a familiei, la a 2-a casatorie. Fiecare avem cate un copil din prima casatorie si cate o mama. 1. Ce drepturi are sotul/sotia aupra ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj dupa 10 ani de casatorie victoriamko victoriamko Sunt casatorita de 10 ani. De curand am aflat ca sotul meu are o legatura extraconjugala si nu mai doreste sa continue mariajul. In prezent locuiesc in ... (vezi toată discuția)
Bunuri dupa casatorie Adytzu7 Adytzu7 Buna ziua Sunt intr-o relatie de concubinaj cu un barbat care mai are un copil din alta relatie. Noi avem impreuna 2 copii. Eu nu am bunuri fizice pe ... (vezi toată discuția)