avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1361 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... limite de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

limite de proprietate

Un vecin a construit casa pe un teren destinat cale de acces la care avem fiecare cate 1/4 restul de 1/2 fiind al altui vecin.=D>
Am convenit printr-un Antecontract de vanzare cumparare sa vand cota mea parte vecinului ce a construit pe calea de acces.
Dupa dezmembrarea caii de acces pot sa vand cota mea indiviza.
Astfel vom avea o limita de proprietate comuna si intrebarea mea este ce implica acest lucru deoarece casa ce a construito el e la mai putin de 19decimetri de limita de proprietate iar eu am un gard viu vecin cu limita de proprietate??
Se pot stabili conventii intre noi doi ?
Cel mai recent răspuns: Vasile Butucaru Vasile , Mediator 14:39, 9 Octombrie 2011
Nici un coproprietar nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune 728 din Codul civil, adica fiecare coproprietar poate instraina cota sa indiviza de drept din bunul comun cu conditia sa existe un inscris(titlul de proprietate, hotarare judecatoreasca) care sa fi stabilit in concet acesata cota procentuala.

Cu tota stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie ContSters186828 ContSters186828 Buna Ziua , Sunt coproprietar la o cale de acces privata cu cota indiviza . Unul di detinatorii de cota indivaza a amplasat casa si a construito pe ... (vezi toată discuția)
Este legal sau nu? Manole Dumitru Manole Dumitru Buna ziua; Am o proprietate pe care am dezmembrat-o in 4 loturi; 1). Trei loturi cu destinatie pentru construirea a 3 imobile. 2). un lot Cale de ... (vezi toată discuția)
Proprietate comuna "fortata," pe cote indivize de proprietate ? Manole Dumitru Manole Dumitru Un coproprietar, care detine 1/3 dintr-o alee de acces, Coproprietarul, cota sa poate sa o desmembreze fara a respecta unele conditii? (iesire din indiviziune, ... (vezi toată discuția)