avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... interpretarea partajului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

interpretarea partajului

As vrea si eu o parere avizata daca se poate...
Intr-un partaj...sistat din cauza unor terte procese...se pot sustrage lucrurile trecute in masa de partaj? Daca apartamentul inca nu este impartit celor doi fosti soti...ce se poate intampla daca unul dintre ei, care nici nu mai locuieste in acel apartament, vine cand nu e nimeni acasa si incuie abuziv una din camere si ascunde acolo lucruri din masa de partaj.Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:21, 10 Octombrie 2011
Inteleg ca unul din dvs a ascuns anumite lucruri intr-o camera si a montat si o yala.Aceste lucruri trebuie aduse la masa de partaj.Puteti solicita prin instanta deplasarea executorului la imobil pentru inventarierea acestor bunuri.Se intocmeste inventar.Cererea se adreseaza judecatoriei care deleaga executorul in acest sens.
si legalitatea limitarii accesului in camera cu pricina?
Nu aveti dreptul sa-i limitati accesul in acea camera. Inca sunteti in indiviziune si , prin urmare ...oricare dintre cei doi soti are dreptul de a patrunde si a utiliza ambele camere ale imobilului.
Mergeti pe varianta inventarierii cu un executor judecatoresc. Este forma legala a protejarii si partajarii tuturor bunurilor. aflate in masa de partaj..chiar daca ele "dispar". pentru 'disparitie" puteti depune plangere penala pentru infractiunea prevazuta de art 210 cod penal.
Va multumesc pentru clarificari
Are dreptul de a inttra in locuinta numai acea persoana care o foloseste in mod constant. Cel care nu mai locuieste in mod normal acolo are numai drept de proprietate pe o cota parte, iar intrarea sa in imobil se va face cu acordul persoanei care il foloseste constant.
Altfel se poate face vinovat de violare de domiciliu.

Oricum, aveti hotarare de stabilire a masei partajabile? Sau ati facut vreun proces-verbal? Ati aratat, daca nu, in partajul depus care sunt bunurile, care e valoarea lor si unde se afla ele?

Pentru cine intrebati?
Cel care sta acolo poate intras linistit in camera.

Alte discuții în legătură

Am dobândit în timpul căsătoriei un imobil cu uzufruct viager de la socri, din care acum fosta soție încearcă să mă scoată. Îmi pot dobândi partea prin instanță? Aricato Aricato Buna ziua , am divortat de 4 -5 luni , si sotia cauta sa ma scoata din casa care este cumparata cu contract de vanzare cumparare de la socri carem mai ... (vezi toată discuția)
Partajarea bunurilor dlp dlp buna ziua!am 4 ani de cand sunt divortat ,timp in care am locuit cu parintii.fosta sotie si cei doi copii au ramas sa locuiasca in casa care este cumparata in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am plecat in vacanta iar casa a ramas in grija fostului ... roxenp123 roxenp123 Buna ziua. Am plecat in vacanta iar casa a ramas in grija fostului sot fiindca si el inca locuieste aici. Intre timp dupa divort eu am mai facut o camera, ... (vezi toată discuția)