avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA taxare inversa cereale la cumparator, completare ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

taxare inversa cereale la cumparator, completare jurnal cumparari

buna ziua,

am cumparat grau samanta cu taxare inversa.In decl 300 trebuie sa completez rd.12 si 21, dar la ce coloana completez in jurnalul de cumparari? Trebuie completat si in jurnalul de vanzari?

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 20:18, 10 Octombrie 2011
in jurnalul de cumparari la rd. 17 si 18 (ultimele doua randuri), iar in jurnalul de vanzari la rd. 6 si 7 (ca si o livrare obisnuita)
taxare inversa inseamna autolichidarea taxei si inregistrarea acesteia ca si taxa colectata si deductibila in acelasi timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 300 previas previas Am o nelamurire la completatea declaratiei 300 am bunuri achizitionate supuse masurilor de simplificare (taxare inversa),intrebarea este :la randul 10 pun ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa ana_abo ana_abo Daca am achizitionat samanta grau cu taxare inversa, TVA-ul aferent apare in jurnalul de cumparari dar si in cel de vanzari? (vezi toată discuția)
Declaratie 300 trim. - grau 9% gina.lucia gina.lucia Buna ziua, Avand in vedere ca de la 1 septembrie 2013 graul se factureaza cu TVA 9%, cum se va proceda pentru societatile care depun decl 300 la trimestru si ... (vezi toată discuția)