avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general situatia contabila necunoscuta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

situatia contabila necunoscuta

acum 11 luni de zile am deschis impreuna cu o cunostinta un srl unde sunte doi asociati cu 50 . 50 si amandoi suntem si administrator.
Problema mea este ca da atunci pana acum eu nu am cunostinta de ce se intampla cu banii firmei pentru ca asociata mea este si contabila si tine ea contabilitatea.
as vrea sa vad si eu ce se intampla cu banii firmei mai ales ca tot timpul spune ca nu sunt bani desi nu am luat nici macar un leu din firma de la deschidere iar investitiile nu depasesc 4000de lei
ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Mircea SCALAT , Contabil 22:33, 17 Iunie 2012
Gabrielle Monique a scris:

O solutie pentru clarificarea problemelor se va gasi.

Corect!
am gasit unele nereguli in ceea ce priveste partea economica a firmei si in loc ca firma sa aiba bani de investitii am aflat ca toti banii au fost cheltuiti pe benzina ( 12000 lei ) si s-a facut si o retragere din inprumutul catre firma de 4000 lei plus alte investitii fara de care firma mergea oricum. Daca ma puteti lamurii cum pot sa-mi recuperez si eu partea mea din profitul luat de ea avand in vedere ca acum banii sunt putini in firma iar eu nu am luat nimic in tot acest timp doar am muncit ca sa fie bani la firma
aceste cheltuieli nu au fost aprobate in nici un fel de catre mine si nici de retragere imprumut nu am stiut
Daca fac o plangere la pol economica ce se intampla daca am unele dovezi ca ar fii facut evaziune fiscala , tinand cont ca sunt si eu administrator dar eu nu am semnat pana acum nimic?
Ultima modificare: Luni, 16 Aprilie 2012
level_up, utilizator
Situatia in care ati ajuns este ceea ce am denumit ca asociatu/administrator al firmei este si resposabilul cu tinerea contabilitatii.
Cazuistica imi este cunoscuta si de aceea va rog sa va ginditi in prealabil la antamarea procedurii de retragere din firma si pe acest parcursul acestui proces sa invocati faptele pe care le considerati a fi penale in managementul financiar despre care nu ati avut cunostinta pe baza dovezilor de care dispuneti.
level-up

Au trecut cateva luni bune de cand ne-ati scris prima data. Ma asteptam ca pana acum sa fi aflat ceva concret, adica sa intreprindeti ceva din tot ceea ce v-am sfatuit noi atunci.

Aici nu mergem pe varianta "am aflat ca banii au fost cheltuiti...". Trebuie sa aveti certitudinea ca banii au fost folositi in acest scop. Si apoi trebuie dovedit pentru ce s-a achizitionat combustibilul. Retragerea de numerar poate a facut-o asociata Dvs. pentru ca a creditat societatea. Este dreptul acesteia de a retrage banii, asa cum este si dreptul Dvs.

Ca administrator sunteti raspunzator pentru felul in care sunt administrati banii societatii. Asa ca daca doamna nu va pune actele la dispozitie e cam greu sa dovediti ca nu ati avut cunostinta de toate acestea.
Evaziune fiscala...?:hm:
Sustragerea de la plata impozitelor si taxelor din partea unor agenti economici, inclusiv a celor care actioneaza in economia subterana. Are loc prin nedeclararea sau falsa declarare a veniturilor impozabile. Evaziunea fiscala, ca si orientarea spre activitati care beneficiaza de avantaje fiscale, poate fi stimulata de cresterea ratei de impunere fiscala.

Sigur acestea sunt faptele de care o acuzati pe asociata? Dvs. unde erati, nu va suparati?

In cazul Dvs se adeveresc zicalele: "Vorba lunga, saracia omului"...sau "Boala lunga, moarte sigura".

Imi pare rau pentru situatia prin care treceti, dar faceti ceva totusi si Dvs.!
Ultima modificare: Luni, 16 Aprilie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Problema mihai_domnescu mihai_domnescu sunt asociat cu cineva intr-o firma si detin 50% din actiuni. ca si celalalt sunt si administrator. cum fac sa ma retrag din firma si sa scap de ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri intre asociati getatichineata getatichineata Neintelegeri intre asociati Buna ziua. Reprezint o societate comerciala ,am o asociata ,conform actului constitutiv, amandoua avem calitatea de ... (vezi toată discuția)
Cum ma retrag din firma, daca asociatul nu vrea? finetti finetti Buna ziua, am un parteneriat cu o cunostinta la o firma. Avem, ambele, drept de administrator 50-50%. As vrea sa ma retrag din firma respectiva, insa, ... (vezi toată discuția)