avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general situatia contabila necunoscuta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

situatia contabila necunoscuta

acum 11 luni de zile am deschis impreuna cu o cunostinta un srl unde sunte doi asociati cu 50 . 50 si amandoi suntem si administrator.
Problema mea este ca da atunci pana acum eu nu am cunostinta de ce se intampla cu banii firmei pentru ca asociata mea este si contabila si tine ea contabilitatea.
as vrea sa vad si eu ce se intampla cu banii firmei mai ales ca tot timpul spune ca nu sunt bani desi nu am luat nici macar un leu din firma de la deschidere iar investitiile nu depasesc 4000de lei
ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Mircea SCALAT , Contabil 22:33, 17 Iunie 2012
pai asta era si intrebarea CE POT SA FAC ?
Iar eu v-am intrebat daca asociata Dvs. poate fi acuzata de faptele prevazute de Codul penal privind infractiunea de evaziune fiscala. Nu mi-ati rspuns sau ati ocolit raspunsul.

Stiti care este situatia reala a societatii in acest moment? Pentru ca daca aceasta este in pierdere, Dvs. nu aveti cum sa cereti partea de dividende ce ar putea fi repartizate numai in cazul in care societatea are profit. Va puteti retrage treptat banii cu care ati creditat societatea. Renuntati la functia de administrator, dar mentionez inca o data faptul ca si daca nu mai sunteti administrator, si peste ani raspundeti pentru perioada in care societatea a fost administrata de Dvs.

Interventie moderator:

Acum am vazut ca ati mai deschis un topic cu acelasi subiect, ceea ce contravine Regulamentului de pstare al mesajelor in forum. Am sa copiez aici discutia, dupa care voi sterge topicul respectiv.

level-up a scris:
Data post: Marti, 17 Aprilie 2012, 14:12
O sa incep cu explicarea situatiei generala.
In 2010 am deschis un club de activitati sportive impreuna cu cumnata mea care este contabila la o firma mai mare. Clubul are si un bar unde se servaste bauturi racoritoare bere si cafea.
Suntem asociati cu 50/50 % si administratori totodata . de contabilitate sa ocupat cumnata mea pana la 01 01 2012 iar eu nu am reusit in acest timp sa vad situatia firmei deoare ce actele si banii i-i lua acasa la ea. de cand am angajat alt contabil am fost la acesta si am vazut ca ,cumnata mea a facut cheltuieli pe carburant de 12000 lei si s-ia retras din inprumutul firmei 4000 de lei.
problema este ca eu nu am luat nici macar 100 de lei din firma tocmai ca sa aibe firma bani anul acesta ca sa putem face unele investiti de care avem nevoie.
si asta ne intelesesem de la inceput.
Daca puteti sa ma indrumati cum as putea sa i-mi iau si eu partea mea legal pentru ca si acum ea duce banii acasa si nu vrea nici sa vina sa vorbim.
profitul firmei pe anul trecut a fost de 26000 din care sa investit in lcd-uri mese de pingpond darts si altele vreo 10000 iar ceilalti16000 ia luat ea prin bonuri de benzina si retragerea facuta.

juridic dana a scris:
Data post: Marti, 17 Aprilie 2012, 14:24
O varianta de "retragere" bani din societate ar fi restituire de creditare, asta in cazul in care Dvs. ati creditat societatea cu sume de bani de la infiintare si pana in prezent si daca societatea dispune de lichiditati.
O alta varianta ar fi incheierea unui contract de comodat pentru folosirea unui autoturism in folosul societatii (in care Dvs. sunteti proprietarul) -astfel puteti deconta si Dvs. bonurile cu carburantul
O alta varianta ar fi repartizarea de dividende (asta implica hotarare AGa cu semnatura ambilor asociati + plata de impozite)
Pentru alte variante discutati si cu contabilul Dvs.

level-up a scris:
Data post: Marti, 17 Aprilie 2012, 14:32
fiecare am imprumutat firma cu 6000 lei dar problema este ca banii firmei sunt la ea acasa
ce act trebuie sa fac ca sa o oblig sa-mi deie banii ?

juridic dana a scris:
Data post: Marti, 17 Aprilie 2012, 15:15
Societatea nu utilizeaza conturi bancare? Ati putea face platile de aici, intocmind ordine de plata

Dvs. nu aveti acces la incasarile societatii din care motiv? Nu locuiti in aceeasi localitate? Ca administrator trebuie sa aveti acces la incasarile societatii. De ce nu mergeti sa vedeti care este situatia in teren, la sediul unde societatea desfasoara activitatea?
Nu din profit a achitat combustibilul si a ridicat suma cu care a creditat, ci din incasari. Cred ca faceti confuzie intre profitul unei societati si incasarile efective ale acesteia.

Ultima modificare: Miercuri, 18 Aprilie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
desi caut un sprijin aici vad ca sunt certat de fiecare dintre voi de parca eu as fii luat fiecaruia ceva.
Daca nu stiti cum sa ma indrumati nu mai scrieti aiureli, si povesti ca nu suntem la ora de compunere.
Mi-am pierdut aproape doi ani din viata muncind sa fac firma sa aiba clienti si incasari iar acum cand aflu ca asociata ma fura voi ma certati pe mine.
(EDITAT nr. de telefon - se incalca pct. 2.8 din Regulamentul forumului)
o viata cat mai linistita va doresc.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Aprilie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Nu va cearta nimeni, @level-up. Si nici nu scriem aiureli. Sunt o multime de sfaturi aici in topic, pentru Dvs.
S-au pus intrebari, asteptam si raspunsuri. A acuza este cel mai usor. Eu cred situatia prin care treceti, cred ca ati muncit pentru a mentine aceasta firma si vedeti cum totul se duce de rapa.
Daca Dvs. considerati ca este cea mai buna solutie aceea de a face plangere impotriva asociatei, rugati contabilul pe care l-ati angajat sa va faca copii dupa toate acele dovezi si mergeti inainte. V-am spus aici care sunt consecintele administrarii unei societati. De ce v-ati suparat? Asa este legea. Alta mai buna sau mai rea nu-i la momentul acesta.
Mergeti si Dvs. la acea sala, dar aveti grija sa existe documente pentru ceea ce ridicati ca numerar de acolo.

Care este situatia societatii la sfarsitul anului 2011? L-ati intrebat pe contabil?

Cu stima,
Gabriela Ionescu
desii am crezut ca pot scapa de probleme prin vinderea partilor mele sociale unui tert asociata mea nu este deacord si asfel trebuie sa continui calvarul
as dorii sa stiu daca se poate depune bilantul de sfarsit de an fara sa trebuiasca sa dau si eu o semnatura macar eu fiind si asociat si administrator cu drepturi depline?

Alte discuții în legătură

Problema mihai_domnescu mihai_domnescu sunt asociat cu cineva intr-o firma si detin 50% din actiuni. ca si celalalt sunt si administrator. cum fac sa ma retrag din firma si sa scap de ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri intre asociati getatichineata getatichineata Neintelegeri intre asociati Buna ziua. Reprezint o societate comerciala ,am o asociata ,conform actului constitutiv, amandoua avem calitatea de ... (vezi toată discuția)
Cum ma retrag din firma, daca asociatul nu vrea? finetti finetti Buna ziua, am un parteneriat cu o cunostinta la o firma. Avem, ambele, drept de administrator 50-50%. As vrea sa ma retrag din firma respectiva, insa, ... (vezi toată discuția)