avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... PV de contravenþie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

PV de contravenþie

Bună ziua! Lucrez la compartimentul de impozite si taxe la o primarie de comună.Zilele trecute am primit pentru luare în debit un PV de contravenţie care apartine unui cetăţean străin aflat in trecere pe DN.Procesul verbal nu este semnat nici de contravenient nici de un martor,nu avem dovada de luare la cunostintă a PV de către persoana care a comis contravenţia.Vă rog să mă lămuriţi dacă este obligaţia mea să iau în debit acest PV de contravenţie.vă mulţumesc
Cel mai recent răspuns: mariana ienciu , utilizator 13:09, 10 Octombrie 2011
In situatia in care contravenientul nu domiciliaza pe raza comunei,nu il luati in evidenta intrucat nu il puteti urmari spre incasare.Returnati iprocesul verbal,care constituie titlu executoriu,institutiei din care face parte agentul constatator cu mentiunea ca nu aveti competenta pentru efectuarea executarii silite.
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2011
ContSters145448, utilizator
atit timp cit este un act administrativ emis de catre autoritatea competenta atunci acesta isi produce efectele. pe cale de consecinta, dupa trecerea celor 15 zile el devine titlu executoriu si poate fi pus in executare.
analizati Directiva 2010/24/UE a Consiliului din 16 martie 2010 privind asistența reciprocă în materie de recuperare a creanțelor legate de impozite, taxe și alte măsuri.
Conform Directivei 2010.24.UE, demersurile se realizeaza prin intermediul unui departament central de legatura care solicita statului membru,al carui cetatean este contravenientul,asistenta in vederea recuperarii creantelor nascute in Romania,nicidecum de catre primarie.
Aceasta in situatia in care contravenientul este cetatean al unui stat membru UE.
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2011
ContSters145448, utilizator
va multumesc pentru lamuririle date

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu european swamerra swamerra Carei institutii ii revine competenta de executare a unui titlu executoriu european reprezentand amenda circulatie in cuantum de 140 euro? (vezi toată discuția)
Recuperari pentru incalzirea locuintei cu energie termica din bugetul de stat tutunaru1982 tutunaru1982 buna ziua am si eu o intrebare in legatura cu recuperarea unor debite pt incalzirea locuintei cu energie termica,am facut dispozitii de recuperare a sumelor ... (vezi toată discuția)