avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită titlu executoriu european
Discuție deschisă în Executare silită

titlu executoriu european

Carei institutii ii revine competenta de executare a unui titlu executoriu european reprezentand amenda circulatie in cuantum de 140 euro?
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2011
swamerra, utilizator
Cel mai recent răspuns: swamerra , utilizator 15:17, 8 Noiembrie 2011
amenda de circulatie nu se executa in baza unui titlu executoriu european. Titlul executoriu european este un certi cat care însoțește o hotărâre judecătorească, o tranzacție judiciară sau un act autentic și care permite libera circulație a hotărârii, tranzacției sau actului în cauză în Uniunea Europeană.

amenzile rutiere primite in strainatate se executa pe teritoriul Romaniei de catre ANAF in baza Directivei 2010/24/UE a Consiliului din 16 martie 2010 privind asistența reciprocă în materie de recuperare a creanțelor legate de impozite, taxe și alte măsuri.
Da, dar in art.181 alin.(1) din OG nr.92/2003, se spune ca, pentru creantele prevazute la art.180 alin.(1) lit.g), competenta revine ANAF sau autoritatilor administratiei publice locale iar in
alin.(2) se precizeaza ca autoritatile prevazute la alin.(1) sunt competente si pentru recuperarea (...) amenzilor administrative..

Amenda este in cuantum de 140 EUR, ori in art.203 din OG nr.92/2003 si art.25 din Regulamentul C.C.E. nr. 1179/2008 de aplicare a Directivei 2008/55/CE, se arata ca, nu se poate formula o cerere de asistenta daca valoarea totala a creantei este mai mica decat echivalentul in lei a 1500 EUR.
In momentul de fata am in brate o sentinta de certificare a unui titlu executoriu european pentru o amenda de 140 EUR pentru care ANAF spune ca nu are competenta de recuperare.

Daca bine am inteles, Directiva 2008/55/CE se abroga de la 1 ianuarie 2012 prin Directiva 2010/24/UE.
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2011
swamerra, utilizator
sunteti sigur ca estre o amenda? personal eu am o problema in a lega titlu executoriu european de notiunea de amenda. sunt incompatibile.
citez:
"In data de...la ora...pe autostrada federala...la km...(...) aflandu-se la volanul autoturismului...persoana implicata...a depasit viteza maxima admisibila cu...km/h".
Amenda circulatie.

A, documentul se numeste Certificat si modelul e prevazut in Anexa la Decizia-cadru 2005/214/JAI a Consiliului privind aplicarea principiului recunoasterii reciproce a sanctiunilor financiare.
In sentinta se specifica urmatoarele: "administratia orasului .....prin Primarul general a solicitat certificarea unui titlu executoriu european potrivit art.4 din Decizia-cadru 2005/214/JAI a Consiliului..."
Cam asta este.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat european de arestare LaLeLi23 LaLeLi23 buna ziua! in momentul in care se emite un mandat de captura de politia italiana, pot fi extradat din uk? (vezi toată discuția)
Pv de contravenþie mariana ienciu mariana ienciu Bună ziua! Lucrez la compartimentul de impozite si taxe la o primarie de comună.Zilele trecute am primit pentru luare în debit un PV de contravenţie care ... (vezi toată discuția)
Cum primesc despagubiri gdpr? Xerxes77 Xerxes77 Inteleg ca exista societati/organisme care asista cetatenii carora li s-au injcalcat drepturile prevazute in legislatia GDPR in a obtine despagubiri. In cazul ... (vezi toată discuția)