avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... exceptia la custodia comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

exceptia la custodia comuna

Care ar fi motivele intemeiate pt. care se aplica exceptia la exercitarea autoritatii parintesti de catre ambii parinti ? Cum poti deveni parinte custodian ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:57, 10 Octombrie 2011
Cf. art. 507 din Noul cod civil : daca unul dintre parinti este decedat, declarat mort prin hotarare judecatoreasca , pus sub interdictie, decazut din exercitiul drepturilor parintesti sau daca, din orice motiv , se afla in neputinta de a-si exprima vointa, celalalt parinte exercita singur autoritatea parinteasca".
In ceea ce priveste efectele divortului asupra raporturilor dintre parinti si copiii lor minori, potrivit art. 398 alin. 1 NCC :" daca exista motive intemeiate, avand in vedere interesul superior al copilului, instanta hotaraste ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de catre unul dintre parinti".
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2011
Laura Mata, Avocat
Chestiunea poate prezenta mai multe aspecte care se vor contura in viitor.
Spre exemplu, daca parintele nu se prezinta la proces va fi clar dezavantajat...
Nu dau detalii intrucat este bine ca oamenii sa isi angajeze avocat si sa se prezinte la proces pentru a nu ajunge in situatia in care nu o doresc ei.
Daca se judeca singuri exista riscul sa nu stie sa se apere singuri...mai ales ca in prezent legea de abia a intrat in vigoare...
O alta problema este ca, daca se judeca defectuos si fara avocat risca sa ii afecteze si pe altii in viitor prin crearea unei jurisprudente defavorabile...
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Adrian1978 Adrian1978 DACA SOTIA PLEACA IN STRAINATATE SI LASA COPII DE FAPT II ABANDONEAZA PE EI SI FAMILIA CUM POT FACE SA OBTIN UN DIVORT USOR SI CUSTODIA TOTALA A COPIILOR!!! (vezi toată discuția)
Custodie comună fără drept la vizită, domiciliul copilului la mama (stabilită în germania). cum se poate obține custodia totală? Lidia2907 Lidia2907 Buna ziua am o fetita in varsta de 5 ani care a rezultat dintr-o relație de concubinaj in urma unui proces care l-am avut în 2016 instanță a hotărât: ... (vezi toată discuția)
Divort cu custodie exclusiva ! alinabarac1982 alinabarac1982 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat . Sunt casatorita si am doi copii mici ( fetita 1.5 ani ) baiatul ( 2.5 ani ) sotul meu in acte a jucat tot la ... (vezi toată discuția)