avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu custodie exclusiva !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu custodie exclusiva !

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat .
Sunt casatorita si am doi copii mici ( fetita 1.5 ani ) baiatul ( 2.5 ani ) sotul meu in acte a jucat tot la ruleta , cazinouri, pariuri sportive ...lasandu-ma cu datorii la banca ...a fost internat intr-un centru pentru dependenti de 2 ori ...prima internare a fost in septembrie 2014 si tot de atunci nu-l interseaza acesti copii ....acum a plecat in Londra fara sa ma anunte ....

As dorii sa stiu daca am vreo sansa pentru custodie exclusiva ?....mentionez ca am un certificat medico-legal pentru mine ....de copii nu s-a atins niciodata
Cat ar dura un asemenea proces eu locuiesc in sect 2 ?
Trebuie sa merg la politie pentru plangere abandon copii ? ma ajuta la proces ?

Multumesc

p.s are o sora care il ajuta tot timpul cu foarte multi bani , nu m-ar mira sa-i angajeza o echipa de avocati .
Formulati in instanta o actiune de divort cu exercitarea exclusiva/comuna a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorilor la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. Cu toate ca sustineti ca tatal are multe vicii, va fi destul de dificil sa obtineti exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, deoarece existenta acestor vicii nu il impiedica sa fie un parinte bun, atat timp cat nu pune in pericol integritatea fizica si psihica a minorilor.
Daca aveti venituri si ati ingrijit copiii, sanse mici de locuinta in alta parte decat la dv.
Referitor la exclusivitate, aceasta trebuie vazut concret ce acte, probe, martori aveti, ce stiti despre el, de cand, ce contacte ati avut cu el, copiii ce contacte au avut cu el etc.
Va sfatuiesc sa mergeti la 1-2 avocati si sa va informati concret.
De asemenea,faptul ca nu e in tara va poate ajuta momentan, asa incat nu amanati. E o parere.
Dacă el va avea avocat angajat nu cred ca aveți șanse la custodie exclusiva.

Fără avocat ați putea avea șanse dar trebuie sa va judecați foarte bine.
Șanse ați avea destul de mari după aprecierea mea dar depinde de foarte multe lucruri în aceste procese.
Există unele șanse pentru ca instanța de judecată să dispună exercitarea autorității părintești în mod exclusiv de către dvs. S-ar putea pune în discuție posibilitatea, disponibilitatea și chiar capacitatea tatălui în ce privește exercitarea autorității părintești (ce presupune participarea efectivă la deciziile asupra copilului).

Doar după analizarea cazului și a probatoriului se poate exprima o părere privind șansele acestui demers juridic.
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2016
Adrian ALBU, Avocat
Multumesc mult pentru raspuns !
voi angaja un avocat

Alte discuții în legătură

Divort Adrian1978 Adrian1978 DACA SOTIA PLEACA IN STRAINATATE SI LASA COPII DE FAPT II ABANDONEAZA PE EI SI FAMILIA CUM POT FACE SA OBTIN UN DIVORT USOR SI CUSTODIA TOTALA A COPIILOR!!! (vezi toată discuția)
Exceptia la custodia comuna aaelena aaelena Care ar fi motivele intemeiate pt. care se aplica exceptia la exercitarea autoritatii parintesti de catre ambii parinti ? Cum poti deveni parinte custodian ? (vezi toată discuția)
Renuntare la drepturi asupra unui minor VictoriaDaniela VictoriaDaniela Buna ziua, va rog daca puteti sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema.Fiica mea este divortata de un an,are un copil minor si vreau sa stiu daca fostul sot ... (vezi toată discuția)