Nepoata mea locuieste cu mama sa care a divortat de tatal ei cu ani in urma .Anul trecut din pacate a decedat tatal ei iar anul acesta mama lui (bunica ei ) . Nepoata mea l-a intrebat pe fratele tatalui ei ce parere are despre dreptul ei la mostenire dupa tatal ei(la casa). El i-a spus ca nu are nici un drept deoarece tatal ei a renuntat inainte sa moara la partea sa in favoarea lui(probabil cand a murit tatal lor) , iar mama lui ininte sa moara a trecut partea ei de casa pe numele lui pentru a o intretine.Deci toata casa e pe numele lui si fata nu are nici un drept dupa tatal ei.Daca fata i-a cerut dovezi pentru cele afirmate nu i-a dat nimic.
V-as intreba ce trebuie sa faca fata pentru a afla adevarul si daca are sau nu dreptul la ceva in urma decesului tatalui ei.
Va multumesc frumos.
Daca tatal ei este renuntator, nu putea sa renunte in favoarea cuiva. Renutarea la mostenire este un act pur abdicativ.In urma decesului tatalui ei sa deschida succesiunea. Asa se va afla daca a facut act de renuntarea tatal acesteia. Daca nu va avea drept si la mostenirea din partea bunicului prin retransmitere.
Moștenire
dorotheea
2 persoana, sot si sotie, detin un apartament, 50%ficare.
Cei 2, au o fata si o nepoata din partea fetei lor.
Inainte de Revolutie, din cauza zvonurilor ... (vezi toată discuția)
Mostenire
aurelica
Buna ziua,
Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu.
Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)