avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plingerea penala, unde si cum
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plingerea penala, unde si cum

Din pacate, am de facut o plingere penala. Se poate depune la procuratura sau la politie? Nu prea inteleg eu diferenta. La politie se tergiverseaza si am mirosit si aranjamente cu partea opusa. Nu garantez ca la procuratura n-or fi.
Unde e mai bine, mai eficient, mai sigur ca se va judeca corect, unde s-o depun? La politie sau la procuratura sau la ambele? E vorba de un individ interlop care mi-a facut si in trecut probleme dar care mereu iese basma curata.
Ce incadrare legala au lovirile si insulta, amenintarea?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 22:59, 11 Octombrie 2011
Lovirea sau alte violente este prevazuta in art. 180 C. pen.
Multumesc. Unde e mai bine s-o fac, la procuror sau la politie?
ori o faceti la politie, ori la parchet e acelasi lucru, oricum e bine, dar avand in vedere ca pedeapsa pentru aceasta infractiune este inchisoarea de la o luna la trei luni sau amenda....
Ce incadrare legala au lovirile si insulta, amenintarea?


Pt infractiunile de lovire este necesar sa se stie cate zile de ingrijiri medicale sunt inscrise in certificatul medico-legal, incadrarea facandu-se in felul urmator:
- pana in 20 de zile de ingrijiri avem "lovire sau alte violente" art 180 C.pen
- 20 - 60 zile "vatamare corporala" art 181 C.pen.
- >60 zile "vatamare corporala grava" art 182 C.pen.
Insulta nu mai este incriminata de legea penala.
Amenintarea este prevazuta de art 193 C.pen.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.180 vs art.181. ContSters75393 ContSters75393 Buna.Va rog frumos sa imi spuneti si mie care ar fi minimul de ingrijiri medicale ptr a se face diferenta intre art 181 vatamare corporala si care si loviri ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere penala prealabila asatuka asatuka In speta este vorba de 3 persoane care m-au agresat, au propunere de trimitere in judecata, pot sa ma impac doar cu 2 dintre acestia? (vezi toată discuția)
Vatamare corporala ContSters307192 ContSters307192 Buna ziua,am un vecin elev in cl a 10a iar acum 20 de zile un coleg de scoala a sarit la bataie in afara scolii,totul a pornit de la o fata,baiatul vecinei a ... (vezi toată discuția)