avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Art.180 vs art.181.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Art.180 vs art.181.

Buna.Va rog frumos sa imi spuneti si mie care ar fi minimul de ingrijiri medicale ptr a se face diferenta intre art 181 vatamare corporala si care si loviri si alte violentesi care sunt zilele maxime ptr loviri si alte violente.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:24, 13 August 2010
Infractiunea de loviri sau alte violente incriminata de art.180 din Codul penal ( atat in varianta agravata , actele fiind exercitate asupra membrilor familiei ,cat si in varianta tip ) presupune ca numarul de ingrijiri medicale sa nu fie mai mare de 20.

In cazul vatamarii corporale , certificatul medico-legal trebuie sa specifice un numar de ingrijiri medicale mai mare de 20 , si mai mic de 60 si sa nu rezulte urmatoarele consecinte , ale infractiunii de vatamare corporala grava:

- pierderea unui simt sau al unui organ
-slutirea
-avortul
-punerea in primejdie a vietii unei persoane
- o infirmitate permanenta
-fapta sa nu fi condus catre moartea sau sinuciderea victimei


Ultima modificare: Marți, 10 August 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Mersi mult dar in cazul in care o persoana ,binenteles presupunem ,are 20 de zile unde se incadreaza la loviri si alte violente sau vatamare corporala.
GHITA FLORIN a scris:

Mersi mult dar in cazul in care o persoana ,binenteles presupunem ,are 20 de zile unde se incadreaza la loviri si alte violente sau vatamare corporala.


Loviri sau alte violente.;)
Pana la:
- pana la 20 de zile inclusiv-lovirea si alte violente/art 180 al. 2 c.pen.
- pana 60 de zile inclusiv-vatamare corporala/art.181 al.1 c.pen,
- mai mult de 60 de zile- vatamare corporala grava/art.182 al.1 c.pen., iar al.2 cu consecintele prevazute de de text.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plingerea penala, unde si cum Costica33 Costica33 Din pacate, am de facut o plingere penala. Se poate depune la procuratura sau la politie? Nu prea inteleg eu diferenta. La politie se tergiverseaza si am ... (vezi toată discuția)
Accident rutier savudaniel savudaniel am si eu o intrebare.....in cazul in care fac un accident cu masina personala plina de oameni pe un drum forestier pot fii acuzat penal...accidentul sa ... (vezi toată discuția)
Agresiune, pierderea unui dinte Constantinescu Andrei Constantinescu Andrei Buna ziua, Am fost agresat, iar aceasta s-a soldat(in urma certificatului medico-legal) cu mai multe masiv gingival echimozat, echimoza+eroziune in diferite ... (vezi toată discuția)