avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plata TVA pentru produsele cumparate din UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plata TVA pentru produsele cumparate din UE

Buna ziua,

Imi puteti spune va rog, daca o sa cumpar pe firma produse din Uniunea Europeana, platesc TVA pe factura de cumpararea in tara respectiva, si colectez TVA inca o data in Romania dupa ce vand produsele?
monii a scris:

Multumesc mult pentru raspuns. Mai am o mica neclaritate si anume de la finante mi-au spus sa nu mai declar achizitia intracomunitatra in declaratia 390, deoarece firma din Anglia a pus tva ei considerand o simpla vanzare a marfii, deci la care nu sa aplicat regimul intracomunitar.


Da, este corect cum v-au sfatuit cei de la AFP.
Buna ziua,
Sunt platitor de TVA si vreau sa achizitionez din Grecia niste carti fara TVA apoi vreu sa le donez in Romania. Este vreo problema? va trebui sa platesc cumva TVA?
Multumesc.
Donatiile nu sunt cheltuieli deductibile in sensul impozitului pe profit si se vor considera livrari de bunuri. Totusi puteti sa le acordati in cadrul unor actiuni de sponsorizare /mecenat respectand prevederile Legii 32/1994 cu modificarile ulterioare, sau ca si cheltuieli de protocol dar numai in limitele stabilite de Codul Fiscal, in sensul ca, potrivit normelor de aplicare...
...a) bunurile acordate gratuit în cadrul acţiunilor de protocol nu sunt considerate livrări de bunuri dacă valoarea totală a bunurilor acordate gratuit în cursul unui an calendaristic este sub plafonul în care aceste cheltuieli sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, astfel cum este stabilit la titlul II al Codului fiscal.

b) Bunurile acordate gratuit în cadrul acţiunilor de sponsorizare sau mecenat nu sunt considerate livrări de bunuri dacă valoarea totală în cursul unui an calendaristic se încadrează în limita a 3 la mie din cifra de afaceri determinată potrivit art. 152 alin. (2) din Codul fiscal.
Multumesc mult de raspuns. Succes in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli protocol iuli-ana iuli-ana patronul vrea ca fiecare angajat sa poata bea o cafea si apa minerala in fiecare zi, cheltuielile le voi inregistra pe protocol 2 % , e corect. (vezi toată discuția)
Cheltuieli de protocol in favoarea asociatilor contawest contawest Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema In cursul anului 2011 si 2012 s-au efectuat diverse cheltuieli(s-au cumparat alimente,bauturi,haine) ... (vezi toată discuția)
Achizitii piese auto in ungaria corina98 corina98 Buna seara, am rugamintea sa ma ajute cineva in urmatoarea problema.Care sunt inregistrarile d.p.d.v. T.V.A al achizitiei de piese auto cu tot cu montare pe ... (vezi toată discuția)