As dori sa stiu care sunt drepturile unei mamici care se intoarce la servici dupa concediul de crestere a copilului. Mai explicit, am prins legea veche si am stat acasa pana cand copilul a implinit 2 ani. Intrebarile mele sunt: angajatorul are dreptul sa bage angajata in interviuri tehnice imediat ce revine la servici? angajatorul are dreptul sa micsoreze salariul angajatei pe motiv ca "a pierdut experienta" in cei 2 ani de stat acasa? pe langa decizia de revenire la servici, angajatorul poate obliga angajata sa semneze si alte documente care sa ii schimbe lista de sarcini, responsabilitatile, salarizarea? angajata este considerata in perioada de proba in prima luna de la revenire? angajatorul ma poate pozitiona intr-o ierarhie inferioara celei detinute anterior (adica de la o pozitie de senior ma poate trece pe una intermediate)?
astept raspunsurile dumneavoastra si va multumesc anticipat!
exista un aspect mai ...derutant. decizia care urmeaza cererii de reluare a serviciului intarzie. deja 2 saptamani. se poate dupa semnarea ei in interval de o luna sa imi dau demisia? nu vor aparea probleme? e normal ca decizia sa intarzie atat?
Puteti sa va dati demisia oricand dupa revenirea din CCC ... in principiu, o astfel de decizie ar trebui emisa la data depunerii cererii de reluare a activitatii ...