avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident din vina altuia,plata reparatii
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident din vina altuia,plata reparatii

Buna ziua
In jurul datei de 15 august,mai exact in acea saptamana prietenul meu a avut 2 accidente de masina ambele din vina celuilalt conducator auto,primul in lateral - neacordare de prioritate din partea celuilalt sofer si cel de al doilea lovitura din spate - sofer strain.S-a rezolvat problema asigurarilor cu cailalti doi soferi.S-au facut fotografiile necesare dosarelor pentru accidente si sa-u transmis la [EDITAT] unde aveam noi casco intocmit,casco inceput din iunie 2011.In urma analizei dosarelor s-a dat rezultatul:
1. plata casco pana la sfarsitul anului
2. plata francizei - 400 ron / dosar
3. plata vopsire bara spate deoarece in poza se vedeau punctulete care rezultau de la trafic (pietre) si care au dus la neacceptarea suportarii de asigurari a vopsirii , fapt ce mi s-a parut foarte aberant,deci trebuia reparat spatele masinii si pusa bara nevopsita-neagra-desi masina este bleu.
Cele trei rezultate sunt ok?
1.trebuia platit casco pana la final?
3.se poate face contestatie pentru problema cu vopsitul barii spate? nu este vina noastra ca drumurile sunt praf,nu a fost vina noastra ca soferul din spate ne-a lovit,vina noastra a fost ca bara avea punctulete si ca urmare nu se putea vopsi total-probabil trebuia sa cerem sa ne lase punctuletele:)) .
va rog sa ma ajutati deoarece au fost bani dati degeaba si la asigurari nu am avut cu cine vorbi .
Care sunt pasii ce trebuiesc urmati?
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2011
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 19:38, 14 Octombrie 2011
multumesc pt raspuns
In cazul in care banii au fost achitati pentru a putea beneficia de singura modalitate de a face naveta si de a ajunge la serviciu,ce s-ar putea face pentru a recupera o parte din bani? care ar fi pasii de urmat? Incercam sa invatam de la alte persoane care au patit asa ceva sau de la speciasti in acest domeniu,ar fi bine sa nu ne lovim de astfel de lucruri ca sa invatam,de aceea va cer parerea.Plata ratelor era la zi,intr-adevar casco l-am inceput din iunie si accidentul a avut loc in august si valoare pieselor schimbate a fost destul de mare , cam 7000 ron,ma gandesc ca acesta a fost un motiv de a a ni se cere sa achitam toata valoarea casco pana la sf.anului de rate.Referitor la punctele care se vedeau pe bara mi se pare un lucru incredibil.
multumesc pentru raspuns nucu$,dar as dori ajutor mai detaliat.Pot face ceva ca sa recuperez paguba cu bara vopsita? Care ar putea fi pasii de urmat?
interventie moderator

@floriciu

Va rog sa nu postati mesaje consecutive. Folositi butonul de editare.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acceptare decontare lucrari in baza politei de asigurare tip casco xp-kry xp-kry Am urmatoarea problema : Masina asigurata pe CASCO .La incheierea politei de asigurare CASCO s-a facut inspectia masinii si s-a constatat ca bara de ... (vezi toată discuția)
Refuz reparatie casco george_valentin george_valentin Buna ziua, Sunt proprietarul unei polite casco \"premium\" la Grawe Romania. Luna trecuta, am reusit performanta de a imi avaria masina pe partea dreapta ... (vezi toată discuția)
Casco la astra inpartit in 4 rate, accident in primul interval in penultima zi, acceptul de plata luat in perioada de gratie... sunt obligat sa platesc si urmatoarea rata? Nicolaescu Nicolaescu Am un fiat stilo coupe 1.6 si casco la ASTRA din 13 august 2008, prima polita am platit o singura rata 12 luni 507 E, polita era doar pe avarii si avea ... (vezi toată discuția)