avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata bugetari--durata maxima permisa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata bugetari--durata maxima permisa

Buna ziua,
Lucrez in A.R. ca instructor si as dori sa imi iau concediu fara plata--maxim cat imi permite legea--pentru a pleca la munca in strainatate(pentru un an de zile); am tot citit pe forumuri diverse intrebari/raspunsuri legate de acest subiect,dar nu m-am lamurit ..in plus,se pare ca este ceva discriminatoriu(unii pot beneficia chiar si de un an,altii,de o luna pe an, s.a.m.d...depinde in ce "goana a pixului"(si mai ales de cine )a fost conceput CCM-ul unitatii ---care vad ca are chiar puterea de a face..."stat in stat",in respectiva ramura)
Eu stiam ca pentru bugetari,legea prevedea un an de zile de concediu fara plata,o data la trei ani.
CCM-ul nostru aminteste doar de o luna pe an.
Totusi suntem bugetari(adica ar trebui sa beneficiem de o legislatie comuna,referitoare la problema mai sus amintita ; este o institutie de stat,nu e SRL-ul nimanui--chiar daca cei "unsi" in functii inalte care nu-s de nasul lor-- concep CCM-ul cu intentia de a face "stat in stat" )
Adica nu mi se pare normal ca o clauza abil strecurata in CCM (sau in cazul de fata,omisa ) sa "bata"...codul muncii.
Cum as putea sa procedez in acest caz pentru a obtine durata de un an? Probabil "inaltii" directorasi de pe la noi nu imi vor acorda aceasta perioada --in acest caz pot sa merg in Ministerul Transporturilor pt.a solicita o derogare in acest sens?
Multumesc,
Gabi C.
Cel mai recent răspuns: gabi.cristi , utilizator 11:53, 14 Octombrie 2011
da, se poate invoca art. 83 lit.b in sprijinul dvs ... nu trebuie sa faceti master in strainatate , va puteti inscrie si in tara la sa ceva ...
Ideea era sa plec la munca un an de zile(ceea ce nu mi-ar aproba),deci in trebuie ceva sa nu lase loc de prea multe comentarii..si un master sau specializare in strainatate ,pe langa faptul ca justifica de ce imi trebuie cfp, e un motiv foarte bun,nu le permite sa faca ei ce vor...
Multumesc f.mult pentru raspuns...sper sa imi rezolv..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata doinam24 doinam24 Care este numarul maxim de zile de concediu fara plata ,intr-un an,de care poate beneficia un angajat in domeniul public? (vezi toată discuția)
Suspendarea cim prin acordul partilor in cazul concediilor fara plata pt motiv peronal ciancu ciancu Legea 53/2003 la art.54 prevede posibilitatea suspendării contractului individual de muncă prin acordul părţilor în cazul concediilor fără plată pentru ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata (cfp) libra_y2005 libra_y2005 Buna ziua Sunt in concediu fara plata de aproape 3 saptamani . Precizez ca cererea pentru acordarea concediului , a fost facuta la solicitarea ... (vezi toată discuția)