avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Respingere autorizatie manifestare publica
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Respingere autorizatie manifestare publica

Buna ziua

Ieri am fost la Primarie pentru a depune o cerere de autorizare a unui mars care se dorea a fi organizat pe data de 23, dar mi s-a comunicat prin telefon ca cererea a fost respinsa (urmand ca in cursul a vreo doua zile sa primesc raspunsul oficial, prin posta) pe motivul ca pe data de 25 Primaria organizeaza o manifestare publica pentru serbarea Zilei Armatei Romane.

Marsul care se vroia a fi organizat pe data de 23 avea acelasi scop (serbarea Zilei Armatei Romane). Primul pretext de respingere invocat de reprezentantul Primariei (prin telefon) a fost ca nu am trecut numele organizatiei, dar dupa ce i-am raspuns ca este organizat de persoane fizice am primit un alt pretext: ca Primaria organizeaza pe 25 o manifestare pe aceeasi tema si nu mai are rost sa organizam si noi (persoane fizice).

Este legal ca cererea sa fie respinsa cererea avand in vedere ca noi organizam cu 2 zile mai devreme, dar mai ales, este legal sa ni se interzica dreptul de a ne manifesta public, avand in vedere ca marsul nostru nu se suprapunea cu niciun alt eveniment?

Eu stiam ca in Legea Fundamentala a Romaniei (Constitutia) se prevede ca orice cetatean are voie sa se exprime public.



Rog sa raspunda cineva care cunoaste legislatia in domeniu, caci in acest caz nu am nevoie de presupuneri deorece timpul trece in defavoarea noastra (a celor care vor sa organizeze evenimentul)

Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2011
ContSters161855, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 18:32, 12 Octombrie 2011
Depuneti cererea cu respectarea prevederilor Legii 60/1991 republicata, cel mai tarziu cu 3 zile inaintea datei de organizare. Primaria trebuie sa va raspunda in 2 zile si daca nu sunteti satisfacut puteti actiona in contencios administrativ.
Ca persoana fizica cred ca nu puteti organiza aceasta manifestatie d.p.d.v organizatoric astfel incat sa respectati prevederile legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mars biciclisti DumitrelMO DumitrelMO Care este cadrul legal pentru organizarea de evenimente si marsuri? ONG organizeaza de peste 3 ani Masa Critica, un mars al biciclistilor care are drept ... (vezi toată discuția)
Campanie electorala miruna1popescu miruna1popescu Buna ziua.As dori sa stiu daca, functionar public fiind in administratie publica locala,am voie sa partici in zilele de sambata si duminica la un mars ... (vezi toată discuția)
Autorizatie protest smenboom smenboom Buna seara! Daca vreau sa protestez singur fata de calitatea sau inexistenta drumurilor din oras am nevoie de aprobare de la primarie?As vrea sa fac ... (vezi toată discuția)